ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΛΑΣ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΟΡΑΜΑ, ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ

SONY DSC

Ο φιλόλογος και διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών – υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νομό Λάρισας μας συστήνεται και ανοίγει τα χαρτιά του

Τους λόγους που τον οδήγησαν να πει το «ναι» στην πρόταση να είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νομό, παρουσιάζοντας παράλληλα του στόχους του στην πολιτική παρουσιάζει στη συνέντευξή του στο paidis.com ο φιλόλογος και διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Ντόλας με καταγωγή από τον Τύρναβο, ο οποίος όπως τονίζει θα κάνει το παν για να μην διαψευστούν οι προσδοκίες της νέας γενιάς.

Κύριε Ντόλα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές θα είστε υποψήφιος με το κόμμα της ΝΔ. Πείτε μας κάποια πράγματα για εσάς.

Γεννήθηκα στη Λάρισα. Είμαι Φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στην Πολιτική Φιλοσοφία. Διδάσκω στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στα εκπαιδευτήρια «Μ.Ν. Ράπτου». Συνεργάζομαι –ως διδάσκων- και με το Πανεπιστήμιο Αθηνών επί σειρά ετών.

Κατάγεστε και από τον Τύρναβο όμως…

Ο πατέρας μου Χρήστος Ντόλας και οι παππούδες μου, Νίκος Ντόλας και Νίνα Ντέλλα ήταν Τυρναβίτες. Η μητέρα μου, η Ελένη Αλαμανή, είναι Λαρισαία. Με τον Τύρναβο με συνδέουν πολλά…

Η υποψηφιότητά σας πώς προέκυψε;

Ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση. Η αλήθεια είναι ότι με απασχόλησε έντονα και για πολλές μέρες, ποια θα έπρεπε να είναι η απόφασή μου. Όμως όπως αγαπώ την εκπαίδευση αγαπώ και την πολιτική. Σκέφτηκα ότι ανεξαρτήτως επαγγέλματος, είμαστε πρωτίστως πολίτες. Και είπα το Ναι.

Δύσκολη η εξίσωση…

Το να συνδυάσεις ένα απαιτητικό επάγγελμα και υποψηφιότητα είναι όντως μια δύσκολη εξίσωση. Τα κακώς κείμενα όμως δεν διορθώνονται χωρίς συμμετοχή. Αποφάσισα ότι η πολιτική συμμετοχή αξίζει και έκανα το βήμα.

Είναι επίσης και μια δύσκολη πολιτική συγκυρία…

Όντως η αξιοπιστία των κομμάτων δοκιμάζεται. Αυτό επιτάθηκε και με συμβάν των Τεμπών. Όμως η πλήρης απαξίωση της πολιτικής –ειδικά από τις νεότερες γενιές- δεν βοηθά τη δημοκρατία. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε το πολιτικό μας σύστημα να ωριμάσει. Πιθανώς να χρειάζεται να μετασχηματιστεί. Ο λαϊκισμός είναι το μεγάλο πρόβλημα. Χρειαζόμαστε περισσότερη αλήθεια στο δημόσιο λόγο.

Ποιοι είναι οι πολιτικοί σας στόχοι;

Να διαθέσω τις δυνάμεις μου για το κοινό καλό. Αυτό απαιτεί αυτόνομο και μετριοπαθή πολιτικό λόγο. Μόνο έτσι θα πάμε στο αύριο. Χρειαζόμαστε τη δροσιά νέων πολιτικών πρακτικών.

Πιο συγκεκριμένος στόχος;

Να υπηρετήσω την αλήθεια για τη γενιά που έρχεται και ψάχνει ευκαιρίες, όραμα, διεξόδους σε όλα τα επίπεδα. Σε επίπεδο πολιτικής συμμετοχής, εκπαίδευσης, εργασίας. Προσωπικά, οι αγωνίες, οι ανασφάλειες, οι προβληματισμοί που βιώνουν σήμερα οι νέοι άνθρωποι με αφορούν ιδιαίτερα. Αναρωτηθήκαμε τι πραγματικά κάνουμε για να μην τους διαψεύσουμε;

Σας ευχαριστούμε

Ευχαριστώ και εγώ για την ευκαιρία να απευθύνω ένα καλωσόρισμα στους συνοδοιπόρους της διαδρομής αυτής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ