ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Η ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. επισκέφθηκε σήμερα αιφνιδιαστικά το κτίριο όπου λειτουργούσε το σύστημα μέχρι το 2019

Στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μαζί με μηχανοδηγούς και σταθμάρχες πήγε στο κέντρο τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης. Εκεί, κατά την επίσκεψή του ο κ. Τσίπρας συζήτησε με εργαζόμενους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συντελέστηκε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς και για τις δικλείδες ασφαλείας που υπήρχαν μέχρι το 2019 και οι οποίες εν συνεχεία είτε απαξιώθηκαν είτε καταργήθηκαν.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε πως το Κέντρο Τηλεδιοίκησης της Λάρισας, το οποίο «έβλεπε» την κίνηση των τρένων από το Δομοκό μέχρι το Πλατύ – δηλαδή και το σημείο του δυστυχήματος – και που λειτουργούσε ως τον Ιούλιο του 2019, έχει καταστραφεί πλήρως και μέχρι και σήμερα βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Οι εργαζόμενοι περιέγραψαν στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ότι μέχρι τον Ιούλιο του 2019 υπήρχε ένα πάνελ που απεικόνιζε την πορεία όλων των τρένων από τον Δομοκό μέχρι τον κόμβο Πλατύ.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε και για την εκπαίδευση και τον τρόπο που τοποθετήθηκε στη θέση του σταθμάρχη ο 59χρονος που ήδη έχει προφυλακιστεί:

 

ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ

Σε δήλωσή του από το κατεστραμμένο κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

«Γιατί λένε ψέματα ότι λειτουργούσε ενώ είναι κλειστό από τον Ιούλιο του 2019;
Η αλήθεια και η δικαιοσύνη δεν είναι ένας στόχος ενός κόμματος. Είναι απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας. Και πρώτα απ’ όλα, εκείνων που με τόσο τραγικό και απροσδόκητο τρόπο έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους.
Η κυβέρνηση επιχειρεί με ψέματα να συγκαλύψει τις ευθύνες της. 57 αδικοχαμένες ζωές όμως ζητούν απαντήσεις.
Γιατί ο σταθμός τηλεδιοίκησης της Λάρισας, που τέθηκε εκτός λειτουργίας τον Ιούλιο του 2019 μετά από μία πυρκαγιά, δεν αποκαταστάθηκε ποτέ, δεν ξαναλειτούργησε ποτέ και είναι σήμερα αυτό το γιαπί;
Αν λειτουργούσε δεν θα είχε συμβεί το μοιραίο.
Γιατί εδώ και 20 μέρες, οι υπεύθυνες φωνές της κυβέρνησης λένε ψέματα ότι δήθεν όλα λειτουργούσαν κανονικά;
Η αλήθεια πρέπει να βγει στο φως. Είναι ευθύνη όλων μας να βγει στο φως.
Η συγκάλυψη της αλήθειας αποτελεί ύβρη απέναντι στους ανθρώπους που άδικα έχασαν τη ζωή τους. Και βαραίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξίσου σημαντικά με τις ευθύνες της για την εγκατάλειψη κάθε δικλείδας ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου, που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ