ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζεται με τη λογική της αγοράς και της κερδοφορίας. Νερό, μονάδες επεξεργασίας, δίκτυα και άρδευση δεν είναι εμπορεύματα. Η διαχείριση του νερού προς όφελος του λαού προϋποθέτει απαλλαγή από τους νόμους της αγοράς και του κέρδους.

Το νομοσχέδιο αυτό του Υπουργείου Ενέργειας με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής – Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος», έχει ξεκάθαρο στόχο την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού, διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει και εφαρμόζουν ανεξαιρέτως όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα υπακούοντας, στην πολιτική της ΕΕ για την πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού. Συνέχεια του νομικού πλαισίου που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα και της ένταξης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων.

Καταγγέλλουμε την απαξίωση των υπηρεσιών ύδρευσης και των ΔΕΥΑ από όλες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, με την υποχρηματοδότηση και τη μείωση του μόνιμου προσωπικού. Στη Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου απαιτούμε τη διαχείριση του νερού προς όφελος του λαού, ελεγμένου, ποιοτικού νερού για τον λαό καθώς και την άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής, τα οποία μεταξύ άλλων θα αυξήσουν τα διαθέσιμα αποθεμάτων νερού, για την εξασφάλιση της επάρκειάς του χωρίς επιβάρυνση στην αγροτική παραγωγή.

Αγωνιζόμαστε για καμιά διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά, καμία αύξηση στην τιμή του νερού, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα, χωρίς εργολαβίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ