ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Νίκος Πουτσιάκας, υποψήφιος δήμαρχος δήμου Τεμπών, επικεφαλής της παράταξης «Αλμα Προόδου»

Ημέρα μνήμης η χθεσινή για τον μεγάλο οραματιστή και αγωνιστή Μαρίνο Αντύπα στον Πυργετό του Δήμου Τεμπών, όπου και δολοφονήθηκε.
Το όραμα του Μαρίνου Αντύπα παραμένει πάντα επίκαιρο και αποτελεί κύριο οδηγό για τους καθημερινούς αγώνες που απαιτούνται για μία ισότιμη και δίκαιη κοινωνία.

Μπρος σε νέους κινδύνους φτωχοποίησης της αγροτιάς και τσιφλικοποίησής της πρέπει να παραμένουμε σε ετοιμότητα και να παλεύουμε αδιάκοπα, ώστε να διασφαλίζονται επαρκείς και αξιοπρεπείς πόροι για κάθε αγροτική και άλλη οικογένεια. Οι πόροι αυτοί δεν μπορεί παρά να προέλθουν από πολιτικές δραστικής μείωσης του κόστους παραγωγής και έμπρακτης στήριξης της παραγωγικής διαδικασίας, και όχι από επετειακά ευχολόγια της όποιας δημοτικής αρχής.

Οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Μαρίνο Αντύπα στο Δήμο Τεμπών, δυστυχώς, υποβαθμίζονται συνεχώς από τη δημοτική αρχή, κάτι που είναι πραγματικά ακατανόητο. Η νέα δημοτική παράταξη «Άλμα Προόδου» για το Δήμο Τεμπών δηλώνει ότι πρέπει να αναβαθμιστεί πλέον η συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά και να συνδυαστεί με μία σειρά άλλων πρωτοβουλιών που θα εμπλέκουν όλη την τοπική κοινωνία και ιδίως τη νέα γενιά στα σχολεία.

Η ιστορική δράση του Μαρίνου Αντύπα στη περιοχή μας αποτελεί μία σημαντική παρακαταθήκη που πρέπει να αξιοποιηθεί πολύπλευρα, καθώς η προσωπικότητά του Μαρίνου Αντύπα ξεπερνάει την τοπική εμβέλεια και αποκτά Εθνική και υπερεθνική υπόσταση.

Η μνήμη και το έργο του Μαρίνου Αντύπα πρέπει να τιμηθεί και να αναδειχθεί όπως του αξίζει, ώστε να συνεχίζει να εμπνέει στο παρόν και το μέλλον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ