«ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ»: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΥΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Στη ΔΕΥΑ Τυρνάβου βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη που Θέλουμε» Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης και οι πρόεδροι των κοινοτήτων Τυρνάβου και Αμπελώνα, για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους για το επίμαχο νομοσχέδιο που οδηγεί σε ιδιωτικοποίηση του νερού και για να ενημερωθούν για την πορεία της επιχείρησης, για τα έργα αποχέτευσης σε Αργυροπούλι και Αμπελώνα, για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού στο Δαμάσι αλλά και για την τύχη των μεγάλων έργων που έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει η επιχείρηση.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Αμάρι σε δήλωσή του τόνισε ότι «Η Πόλη που Θέλουμε» ενώνει τη φωνή της με τους εργαζόμενους και απαιτεί από την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού που είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

«Όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν προσπάθειες ιδιωτικοποίησης των ΔΕΥΑ που είναι κοινωφελείς μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις», σημείωσε ο κ. Αμάρι που συμφώνησε με την πρόταση για ανοικτή συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΤ, αρκεί όπως ανέφερε στην ίδια συνεδρίαση να συζητηθούν και θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Αμάρι η ΔΕΥΑ Τυρνάβου όπως και όλες οι ΔΕΥΑ αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο πρόβλημα με χρέη προς τη ΔΕΗ λόγω των υπέρογκων λογαριασμών και της ρήτρας αναπροσαρμογής, για τα οποία θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δώσει λύση καλύπτοντας με κονδύλια του Υπουργείου Εσωτερικών το άνοιγμα.

«Δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να επιτρέψουμε να περάσει στους καταναλωτές το κόστος της ενέργειας. Καλούμε το δήμαρχο Τυρνάβου να συντονίσει τις ενέργειες με όλους τους δημάρχους και να απαιτήσουν από το Υπουργείο Εσωτερικών να καλύψει τα χρέη των ΔΕΥΑ για το ακριβό ρεύμα και τη ρήτρα αναπροσαρμογής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμάρι, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του δημάρχου τόσο στο συγκεκριμένο θέμα όσο και στο θέμα της ιδιωτικοποίησης των ΔΕΥΑ και του νερού, αφού όπως υποστήριξε παρατηρεί μία γενικευμένη αφωνία από την πλευρά του κ. Κόκουρα, που δεν φέρεται ως δήμαρχος αλλά ως στρατιώτης του κυβερνώντος κόμματος.

Τέλος εξέφρασε ανησυχία για την πορεία των έργων αποχέτευσης σε Αργυροπούλι και Αμπελώνα σημειώνοντας ότι θα ήταν χρήσιμο να συζητηθούν στην ανοικτή συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΥΑ Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ