ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ERASMUS+ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στην Ρουμανία βρίσκονται από την Δευτέρα 13 Μαρτίου και έως τις 28-03-2023, μαθητές του τομέα Οικονομίας – Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου με συνοδούς εκπαιδευτικούς για να υλοποιήσουν δράση του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ122-VET με θέμα «ΔΙΕΘΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ» στο πλαίσιο ικανοποίησης καταγεγραμμένων αναγκών των μαθητών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν (14) μαθητές και (2+1) συνοδοί καθηγητές.

Η ομάδα των μαθητών/τριών έχει επιλεγεί από τον Τομέα Οικονομίας και Πληροφορικής που σχετίζεται άμεσα με το αντικείμενο του σχεδίου ώστε να έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία από την ροή διάρκειας 14 ημερών και δύο ημερών ταξιδιού στην περιοχή του Βουκουρεστίου της Ρουμανίας.

Στόχοι του σχεδίου είναι:

 Να αποκτήσουν οι μαθητές του τομέα Οικονομίας – Πληροφορικής περαιτέρω πρακτικές γνώσεις και εμπειρία, που θα τους ωφελήσει όχι μόνο σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

 Η παροχή εκπαιδευτικών εμπειριών σε περιοχές που, δεδομένων των οικονομικών, ιστορικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών τους, καθιστούν δυνατή την αύξηση των προοπτικών σταδιοδρομίας των δικαιούχων. Το Βουκουρέστι της Ρουμανίας είναι μια πραγματική πύλη για μάθηση, όπου είναι δυνατό να συνδεθούν οι ανάγκες των οργανισμών και των ατόμων με την τεχνογνωσία και την κοινωνική ζωή της περιοχής.

 Να αποκτήσουν επαγγελματικά εφόδια και οριζόντιες δεξιότητες σε θέματα χρήσεως των διεθνών λογιστικών προτύπων και των e-συναλλαγών στις βασικές λογιστικές εργασίες των επιχειρήσεων και να εξοικειωθούν με το συνεχώς διευρυνόμενο εύρος των e-συναλλαγών.

 Το έργο 14 ημερών να τους προσφέρει την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με ξένους φοιτητές του ίδιου κλάδου και, τέλος, αυτό το έργο να συμβάλει στο να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν την ευρωπαϊκή πολιτιστική ταυτότητα.

Αναμενόμενα αποτελέσματα για τους συμμετέχοντες, είναι η:

 Απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων σχετικά με την εφαρμογή νέων μεθόδων στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις.

 Αύξηση της ικανότητας δραστηριοποίησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, βελτίωση δεξιοτήτων διαχείρισης (προετοιμασία, υλοποίηση, εποπτεία, παρακολούθηση και αξιολόγηση) προγραμμάτων και στρατηγικών διεθνοποίησης, διεύρυνση συνεργασίας με ευρωπαϊκούς εταίρους.

 Βελτίωση των δυνατοτήτων απασχόλησης και των προοπτικών σταδιοδρομίας μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης τους, έχοντας αποκομίσει την σχετική εργασιακή εμπειρία στη Ρουμανία.

 Και βέβαια, ίσως το σημαντικότερο όλων, εμπειρίες ζωής από άλλες ευρωπαϊκές κουλτούρες τόσο επαγγελματικές αλλά και τρόπου ζωής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ