ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας επισκέφτηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων στα πλαίσια ενός διαγωνισμού σχολικής εφημερίδας με θέμα τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι μαθητές έκαναν κάποιες ερωτήσεις σε μορφή συνέντευξης στις οποίες απάντησαν τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και η συζήτηση επικεντρώθηκε στο 2ο στόχο «Μηδενική Πείνα».

Η επίσκεψη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για τα παιδιά των Ομίλων «Επαγγέλματα και Αειφορία» και «Αναζητώντας το επαγγελματικό προφίλ που μου ταιριάζει » .

Το υλικό αυτό της συνομιλίας θα χρησιμοποιηθεί σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σχολικής Εφημερίδας με τίτλο «17 προκλήσεις… για έναν καλύτερο κόσμο».

Τη δράση αυτή συντονίζουν οι υπεύθυνες καθηγήτριες του γυμνασίου κ. κ. Χρόνη Σοφία, Κόγια Αποστολία, Κολοκοτρώνη Ευθαλία και Ζησοπούλου Βαρβάρα.
Επίσης τη συζήτηση έκλεισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Σωτήρης Βούλγαρης ο οποίος μίλησε για τη γενικότερη πολιτική του Δήμου σε θέματα αντιμετώπισης φτώχειας.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410-255876, και στην οδό Μανωλάκη 9-11 (εντός της στοάς).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ