Υποστήριξε ο Χρήστος Κέλλας σε συνάντηση με Γερμανούς βουλευτές
Συνάντηση με πολυμελή αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών είχε αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, ως αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας – Γερμανίας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, μαζί με τον πρώην υπουργό Θεόδωρο Ρουσόπουλο, που προεδρεύει στην ομάδα, καλωσόρισαν τη γερμανική αντιπροσωπεία στη Βουλή των Ελλήνων και συζήτησαν θέματα διεθνούς επικαιρότητας, που αφορούν τη συνεργασία των δύο κρατών.
Ο Χρήστος Κέλλας εστίασε στη μεταναστευτική πολιτική και στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ, σημειώνοντας πως η Γερμανία και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της βόρειας Ευρώπης, οφείλουν να συμβάλλουν πιο ενεργά στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Συγκεκριμένα, τόνισε πως η πολιτική μετανάστευσης και ασύλου της ΕΕ πρέπει να αναπτυχθεί χωρίς συνοριακούς περιορισμούς και με ισοκατανομή των αιτούντων στο εσωτερικό της ευρωπαϊκής επικράτειας, αλλά, συγχρόνως, και με ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης. Επίσης, τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας της ΕΕ με τρίτες χώρες, ώστε να διαμορφωθούν, αφενός, συνθήκες ανάπτυξης που θα επιτρέψουν στους αλλοδαπούς να παραμένουν στις πατρίδες τους και, αφετέρου, κοινές δομές παρακολούθησης των πληθυσμιακών μετακινήσεων.
Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προοπτική αμυντικής ολοκλήρωσης της ΕΕ. Χαρακτηριστικά, τόνισε πως η διασύνδεση των κρατών-μελών στο πλαίσιο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και η αλληλεπίδρασή τους στον τομέα της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας προσφέρει το απαραίτητο θεσμικό και λειτουργικό υπόβαθρο, ώστε να γίνει πραγματικότητα η αμυντική ένωση της Ευρώπης. Όπως υπογράμμισε, ειδικότερα, ο πόλεμος στην Ουκρανία κατέδειξε πως, πέρα από τη συνεργασία των κρατών-μελών της στο ΝΑΤΟ, η ΕΕ πρέπει να αναπτύξει επαρκώς την άμυνά της και να ενισχύσει την αποτρεπτική της ισχύ.
Ο Χρήστος Κέλλας και οι Γερμανοί συνάδελφοί του αναφέρθηκαν, επίσης, και στη συνεργασία των δύο χωρών στον οικονομικό και τον ανθρωπιστικό τομέα, με τον Λαρισαίο ιατρό να εστιάζει στους Έλληνες που σπουδάζουν και εργάζονται στη Γερμανία. Ως εξειδικευθείς στην αναισθησιολογία και εντατική ιατρική στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μύνστερ και στην Κολωνία, επαίνεσε την οργάνωση του γερμανικού συστήματος υγείας και τη διασύνδεσή του με την ακαδημαϊκή εκπαίδευση. Καταλήγοντας, σημείωσε πως η ελληνική κοινότητα της Γερμανίας διαπρέπει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της γερμανικής κοινωνίας.