ΘΛΙΨΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΘΩΜΑ ΤΣΙΚΡΙΚΑ

Ο Πρόεδρος του ΙΣΛ Κ. Γιαννακόπουλος αποχαιρετά τον συνάδελφο και φίλο

Θλίψη έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής η είδηση του θανάτου του συνταξιούχου ιατρού που είχε διατελέσει στο παρελθόν διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του Γ.Ν. Λάρισας Θωμά Τσικρίκα.

Η κηδεία του εξαίρετου γιατρού που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών θα γίνει αύριο Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 3.00 μ.μ. στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλίου Λάρισας.

Στο άγγελμα του θανάτου του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κ. Γιαννακόπουλος σε αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση αναφέρει:

«Θλίψη προκάλεσε στην ιατρική κοινότητα, αλλά και στους συμπολίτες μας, ο θάνατος του γιατρού Θωμά Τσικρίκα, Παθολόγου, Ομ. Καθηγητή στην Ιατρική μας σχολή.
Ο γιατρός Θ. Τσικρίκας υπήρξε για πολλά χρόνια Διευθυντής της Α΄παθ. του ΓΝΛ και μετέπειτα Πανεπιστημιακός δάσκαλος στην Ιατρική Σχολή Λάρισας, που από τα πρώτα της βήματα στήριξε με πάθος. Πολλές γενιές γιατρών εκπαιδεύτηκαν κοντά του, καθώς το επιστημονικό του κύρος είχε αναγνωριστεί τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Άσκησε το ιατρικό λειτούργημα πιστός στον όρκο του Ιπποκράτη, με ιδιαίτερη επιμέλεια και επιστημοσύνη, γεγονός που αναγνωρίστηκε απ’ όλους τους ασθενείς του.
Παράλληλα με το ιατρικό του έργο καλλιεργούσε την κουλτούρα, διαβάζοντας εκατοντάδες βιβλία, ενώ δεν έπαψε κάθε στιγμή να αποδεικνύει τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες και το ταλέντο του στη ζωγραφική.
Αντίο δάσκαλέ μας!!!
Καλό ταξίδι φίλε Θωμά»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ