ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΚΡΙΒΟΥΛΗΣ

Μήνυση κατά του δημάρχου Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλου κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης στην Εισαγγελία της Λάρισας ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ κ. Γιώργος Ακριβούλης, καταθέτοντας έγγραφα που αποδεικνύουν παράβαση καθήκοντος του επικεφαλής της δημοτικής αρχής Κιλελέρ.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο κ. Ακριβούλης, το 2014 ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλος, επέλεξε να απασχολήσει συγκεκριμένο πρόσωπο ως ειδικό του συνεργάτη, και για να το καταφέρει, ακολούθησε μια νομιμοφανή διαδικασία, δημοσιεύοντας καθαρά μια «φωτογραφική» προκήρυξη, με αναφερόμενα προσόντα που παρέπεμπαν ευθέως στον συνεργάτη που ο ίδιος είχε επιλέξει, αποκλείοντας συγχρόνως οποιονδήποτε τρίτο από την διαδικασία.

Στη συνέχεια, αφού πράγματι πέτυχε αυτό που είχε σχεδιάσει, υπέγραψε μαζί του σύμβαση εργασίας, αρνούμενος όμως να συμμορφωθεί στην υπόδειξη της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία δεν ενέκρινε την μισθοδοσία του από τον πρώτο μήνα εργασίας, καθώς η ίδια θεώρησε μη νόμιμη την διαδικασία της πρόσληψης.

Αρνήθηκε επίσης ο κ. Νασιακόπουλος να συμμορφωθεί και στην απόφαση του 1ου κλιμακίου προληπτικού ελέγχου, το οποίο εξέφρασε την ίδια ακριβώς άποψη με την Επίτροπο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος εξακολούθησε να αποδέχεται τις υπηρεσίες του ειδικού του συνεργάτη μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2015, επί 11 μήνες, παρά το γεγονός ότι δεν είχε το δικαίωμα αυτό, καθώς γνώριζε ήδη ότι η σύμβαση εργασίας ήταν μη σύννομη και άκυρη.

Δυστυχώς όμως η συμπαιγνία δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο δήμαρχος Κιλελέρ, σκοπεύοντας να ωφελήσει τον ειδικό του συνεργάτη, χορήγησε στον ίδιο βεβαίωση παροχής υπηρεσιών, την οποία χρησιμοποίησε εκ των υστέρων ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου σε δικαστήριο για να πετύχει την δικαστική αναγνώριση με βάση τον αδικαιολόγητο πλουτισμό της αξίωσης ποσού (19.365,06 ευρώ), ίσου με τις αποδοχές του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος! Δηλαδή και τον προσέλαβε παράνομα και του έδωσε τη δυνατότητα να προσφύγει σε αρμόδιο δικαστήριο για να διεκδικήσει το ποσό της μισθοδοσίας του, το οποίο δεν μπορούσε νομίμως να του καταβληθεί από τις υπηρεσίες του δήμου Κιλελέρ.

Σε σχετική του δήλωση ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ κ. Γιώργος Ακριβούλης σημειώνει:

Ως δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κιλελέρ και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, έπραξα το καθήκον μου, καταθέτοντας στην Εισαγγελία Λάρισας στοιχεία που αποδεικνύουν παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του δημάρχου Κιλελέρ. Τα όσα προκύπτουν από τα σχετικά έγγραφα αποτελούν ντοκουμέντα ασυδοσίας και αποδεικνύουν πως η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Νασιακόπουλου είχε ως πρωταρχικό της στόχο να «τακτοποιήσει» τους δικούς της ανθρώπους, ζημιώνοντας τα συμφέροντα του δήμου. Δυστυχώς υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που αποδεικνύουν την «φιλοσοφία» και την πρακτική του κ. Νασιακόπουλου, τις οποίες εξετάζουμε και για τις οποίες θα τοποθετηθούμε σύντομα. Τον πρώτο λόγο έχει πλέον η ελληνική δικαιοσύνη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ