Ο Σ. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ AGROTHESSALY ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ Μ. ΑΝΤΥΠΑ

Τη δική του παρέμβαση με αφορμή την επιτυχημένη διοργάνωση της φετινής AGROTHESSALY  κάνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. στο νομό Λάρισας Σωτ. Βούλγαρης ο οποίος με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο χώρο της έκθεσης αναφέρει:

«Το λέω και το πιστεύω: Αν η χάραξη αγροτικής πολιτικής, αντί για τα υπουργικά γραφεία, περνούσε στα χέρια των ανθρώπων που κάνουν πραγματικότητα εκθέσεις – πρότυπο όπως η @AgroThessaly, ο αγροτοκτηνοτροφικός κλάδος θα είχε απογειωθεί.

Από τη μία η εντυπωσιακή, ουσιαστική, παραγωγική 13η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «AgroThessaly» που ολοκληρώθηκε στις 12 Μαρτίου στη Λάρισα, μία ισχυρή εκθεσιακή σύμπραξη ανάμεσα στη ΔΕΘ-HELEXPO και τον Δήμο Λαρισαίων, με 766 εκθέτες από 34 χώρες και παράλληλες εκδηλώσεις από φορείς του πρωτογενούς τομέα και εκπαιδευτικά ιδρύματα με πρώτο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Από την άλλη η μίζερη πραγματικότητα μίας κυβέρνησης, μίας υπερσυγκεντρωτικής γραφειοκρατίας που αδυνατεί να αντιληφθεί όχι μόνο τη σημασία αλλά και τις δυνατότητες της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Η Ελλάδα χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα καταλάβει ότι αγροτική ανάπτυξη σημαίνει πόρους, αρμοδιότητες, ευθύνες και εμπιστοσύνη στους παραγωγούς και τις ενώσεις τους. Και ότι αντίστοιχα τοπική ανάπτυξη σημαίνει πόρους, ευθύνες, αρμοδιότητες και εμπιστοσύνη στις τοπικές κοινωνίες και στους δήμους.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της AgroThessaly 2023. Ραντεβού το 2025!»

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟ ΑΝΤΥΠΑ

Με αφορμή την παρουσία του στις εκδηλώσεις προς τιμή του Μ. Αντύπα σε Ομόλιο και Πυργετό ο κ. Βούλγαρης τόνισε:

««Φρονώ ότι το δίκαιον είναι εκεί όπου το συμφέρον των πολλών και όχι των ολίγων, επομένως μεταχειρίζομαι τας δυνάμεις μου υπέρ της εξαφανίσεως του τσιφλικιού και της πλήρους ανεξαρτησίας του καλλιεργητού».
Τα λόγια του Μαρίνου Αντύπα είναι παντοτινή πυξίδα για την μεγάλη δημοκρατική παράταξη της χώρας.
Βρεθήκαμε στον τάφο του στο Ομόλιο και μετά στον Πυργετό όπου τον δολοφόνησαν, για να τιμήσουμε τον άνθρωπο που άνοιξε τον δρόμο για την αφύπνιση της αγροτιάς στην Ελλάδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ