ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της ΔΕΥΑΤ Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε από τους εκπροσώπους των Διοικήσεων Συλλόγων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ΙΚΑ και των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου, Δαμασίου και Αμπελώνα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρνάβου Στέλιος Χατζηκράχτης και Διαμάντω Μπάσμπα.

Σε δηλώσεις του ο Προέδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και Γραμματέας της ΕΟΑΝΣΛ Στέλιος Τσικριτσής τόνισε ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και δεν γίνεται να θυσιάζονται οι ανάγκες των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Τόνισε τον κίνδυνο για την υγεία των δημοτών αν το νερό περάσει σε ιδιώτες αλλά και τις επιπτώσεις που θα έχει και στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους όπου δεν θα μπορούν να ποτίζουν την γη και τα κοπάδια τους.

Στάθηκε και στη διαχείριση των αποβλήτων και τον κίνδυνο να γίνουν οι βιολογικοί καθαρισμοί στις ευρύτερες περιοχές του Δήμου μας επιχειρήσεις στις οποίες θα εισέλθουν ιδιώτες.

Τέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν την έπιασε τυχαία τρεμούλα να επισπεύσει τις διαδικασίες υπακούοντας στις επιταγές των επιχειρηματικών ομίλων διότι τρέχει το ΕΣΠΑ μέχρι το 2027 που χρηματοδοτεί τους επιχειρηματικούς ομίλους με κονδύλια σχετικά με έργα γύρω από την ύδρευση, άρδευση και διαχείριση αστικών αποβλήτων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Χατζηκράχτης που τόνισε ότι θα πρέπει να παραμείνει ο κοινωφελής και μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας της ΔΕΥΑΤ.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο διευθυντής της ΔΕΥΑΤ Στ. Τσαγκαράκος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ