ΣΤΟ YOUTH CLIMATE LEADERS ACADEMY ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων συμμετείχε στο Youth Climate Leaders Academy που διοργάνωσε η ActionAid στις 18 και 19 Μαρτίου στο Κέντρο Νέων της ActionAid στη Θεσσαλονίκη.

Το Youth Climate Leaders Academy είναι ένα συμμετοχικό εργαστήριο για νέους και νέες με ακτιβιστική δράση και στόχο έχει να συμβάλλει στην επικοινωνία και την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της κλιματικής δικαιοσύνης. Σκοπός του διήμερου εργαστηρίου ήταν να εκπαιδεύσει τους νέους συμμετέχοντες και τις νέες συμμετέχουσες στη στρατηγική εκστρατειών και άσκηση θεσμικής πίεσης για να πετύχουν στόχους σχετικούς με την κλιματική δικαιοσύνη.

Παράλληλα, το εργαστήριο περιλάμβανε και εκπαίδευση σε αφηγηματικές τακτικές ώστε οι νέοι και οι νέες να ενισχύσουν τις καμπάνιες ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων, κα Γεωργία Σταυρίδου, συντονίστρια της επιτρ. Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, κα Κατερίνα Κόκκινου, συντονίστρια της επιτρ. Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Δημήτρης Κουτσολέλος, συντονιστής της επιτρ. Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Σταύρος Παπαγεωργίου και κα Μαρία Σοφία Κωσταρέλη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ