ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ενημερωτική εκδήλωση για τις Πρώτες Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) Πραγματοποιήθηκε από γιατρούς του ΚΥΤυρναβου στο 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, σε συνεργασία με την διεύθυνση του σχολείου και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Ο διευθυντής του κέντρου υγείας Τυρνάβου Γιάννης Αντωνόπουλος και η επιμελήτρια Α γενικής ιατρικής Μαρία Παπαλά, μίλησαν για την αντιμετώπιση του τραύματος, της αλλεργίας, της λιποθυμίας, της δηλητηρίασης, της πνιγμονής από ξένο σώμα αλλά και για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή σε ενήλικες και σε παιδιά.

Οι ομιλητές κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού γέμισε την αίθουσα και απάντησαν σε πληθώρα ερωτήσεων που τους τέθηκαν.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πρακτική εξάσκηση σε δεξιότητες πρώτων βοηθειών όπως η πρώτη αντίδραση όταν κάποιος έχει χάσει τις αισθήσεις του και η μετακίνηση του σε θέση ανάνηψης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός (το οποίο αναφέρθηκε και από τους ομιλητές) ότι το 1ο γυμνάσιο Τύρναβου διαθέτει αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή που είναι μάλιστα δηλωμένος στον εθνικό χάρτη απινιδωτών

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ