Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΤ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Ανακοίνωση της παράταξης που υπογράφει η επικεφαλής Μ. Κωστή

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, σχετικά με την μεταφορά της άρδευσης από την ΔΕΥΑΤ, στο δήμο Τεμπών και απαντώντας έτσι τόσο στον δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη, όσο και στον πρώην δήμαρχο, Κώστα Κολλάτο, για την επιχειρηματολογία που αναπτύσσουν για τη μια η την άλλη επιλογή, επισημαίνει:

Η Λαϊκή Συσπείρωση, από θέση αρχής, επιμένει ότι το νερό, ως κοινωνικό αγαθό, πρέπει να διαχειρίζεται από τον δήμο, είτε αυτό είναι πόσιμο είτε αρδεύσιμο και να μην επιβαρύνεται με ΦΠΑ, επειδή ακριβώς αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα.

Οι ισχυρισμοί και των δύο, νυν και πρώην δημάρχου, καμία σχέση δεν έχουν με αυτή την λογική, γιατί και οι δύο αντιμετωπίζουν το νερό ως εμπόρευμα.
Την αύξηση του ενεργειακού κόστους, λόγω της πράσινης ανάπτυξης και των κερδοσκοπικών παιχνιδιών, των ενεργειακών επιχειρηματικών ομίλων, δεν θα την πληρώσουν οι δημότες, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο.

Η δημοτική αρχή αλλά και η παράταξη του πρώην δημάρχου, Κώστα Κολλάτου, είναι αναγκαίο να σταθούν στην ουσία του προβλήματος, που είναι η διατήρηση της τιμής του νερού σε πολύ χαμηλά επίπεδα, χωρίς μετακύλιση του ενεργειακού κόστους στους δημότες.

Η δημοτική αρχή πρέπει να απαιτήσει, τόσο μεμονωμένα όσο και μέσω της ΚΕΔ, από την κυβέρνηση, την πλήρη κάλυψη όλης της επιβάρυνσης που έχει δεχτεί ο δήμος, από την αύξηση του ενεργειακού κόστους, γιατί οι δημότες αδυνατούν και αυτό φαίνεται από τα οικονομικά στοιχεία του δήμου, να ανταποκριθούν ήδη στις υποχρεώσεις τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ