ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

Με αφορμή τη χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΠΑΤ κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε το ποσό της ενίσχυσης σε αχλάδια και οινοποιήσιμα σταφύλια σε ανακοίνωση του δήμου Τυρνάβου αναφέρονται τα εξής:

«Σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης στις 16-03-2023, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23-03-2023 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά, της Δημοτικής Αρχής και των Προέδρων των Αγροτικών Συνεταιρισμών του Δήμου μας, σχετικά με τις ενισχύσεις για τους παράγωγους του Δήμου και πιο ειδικά για τα αχλάδια και τα σταφύλια. με πρωτοβουλία του Δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα,

Στις συναντήσεις παρέστησαν και οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας της Λάρισας κκ Χαρακόπουλος Μ., Κέλλας Χ., Μπίζιου Στ., ο Θεματικός Αντιπεριφεριάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Μπίλης Απόστολος και οι Πρόεδροι Χ.Τσιτσιρίγκος – Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, Ταμπόσης Σωτήρης-ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου, Μαλάκος Κώστας-Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατανουλίων ‘’ΦΡΟΥΤΟΠΗΓΗ’’, Κατσής Αθανάσιος –Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατανουλίων, Μπαντραλέξης Αλεξανδρος –Αγροτικός Συνεταιρισμός Δένδρων –ΑΡΓΙΣΣΑ, Τασιούλας Χρήστος-Αγροτικός Συνεταιρισμός Δένδρων ‘’ΓΑΙΑ ΦΡΟΥΙΤ’’,Λούτσος Εμμανουήλ- Αγροτικός Συνεταιρισμός Δαμασίου – Χατζής Κωνσταντίνος – Συνεταιρισμός Παραγωγών Αργυροπουλίου, Λιάγκας Ιωάννης- Αγροτικός Συνεταιρισμός Δελερίων και Αστέριος Κοροβέσης -Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελώνα.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Σακούτσιο, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν εμπεριστατωμένα και αιτιολογημένα τα προβλήματα των παραγωγών των συγκεκριμένων καλλιεργειών, να τονίσουν πως ο Δήμος Τυρνάβου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να επισημάνουν την ανάγκη για σημαντικές και ικανοποιητικές ενισχύσεις.

Με ικανοποίηση, τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι Πρόεδροι των Συνεταιρισμών άκουσαν τις ανακοινώσεις του Υπουργού κυρίου Γεωργαντά ο οποίος ανακοίνωσε σημαντικές ενισχύσεις και συγκεκριμένα 150 ευρώ το στρέμμα για όλες τις ποικιλίες αχλαδιών και 120 ευρώ το στρέμμα για τα οινοποιήσιμα σταφύλια.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Τυρνάβου ανέφερε: «Ευχαριστούμε θερμά την κυβέρνηση και τον Υπουργό Γ. Γεωργαντά για την ενίσχυση που ανακοινώθηκε για τους παράγωγους του Δήμου μας αλλά και τους Βουλευτές κκ Χαρακόπουλο, Μ., Κέλλα Χ., Μπίζιου Στ., τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Σπυρόπουλο Σπ. για τη συμβολή στον αγώνα μας και την πολύτιμη βοήθειά τους. Είναι πολύ σημαντικό που οι αγρότες της περιοχής μας βρήκαν «ευήκοα ώτα». Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για τα ποσά της ενίσχυσης που θα καταβληθούν στα προϊόντα του Δήμου μας, ο οποίος ως σεισμόπληκτος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα χρήματα αυτά θα ανακουφίσουν τους παραγωγούς σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τις καλλιέργειες περίοδο.»»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ