ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Η Ρένα Καραλαριώτου για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

«Γιορτάζουμε την επέτειο της ένδοξης Επανάστασης του 1821, τιμούμε τους προγόνους μας, με παντοτινή πυξίδα τις δικές τους αξίες, για Ελευθερία και Ανεξαρτησία. Με συνεργασία και αλληλεγγύη στην επίτευξη του κοινού οράματός μας για μια Ελλάδα σύγχρονη, μετέχουμε στη μεγάλη κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, στην Εθνική μας Ανασυγκρότηση», σημειώνει, μεταξύ άλλων στο μήνυμά της για την 25η Μαρτίου, η γενική γραμματέας της ΠΕΔ Θεσσαλίας, κ.Ρένα Καραλαριώτου.

«Ο απανταχού ελληνισμός τιμά τους προγόνους του, που πριν από δύο αιώνες ξεκίνησαν την επανάσταση του 1821, μια μάχη ζωής και θανάτου, για Ελευθερία και Ανεξαρτησία. Παράλληλα τιμά την Ορθόδοξη πίστη του, εορτάζοντας την επέτειο αναγγελίας της γέννησης του Ιησού. Οι αγώνες του 1821 και οι θυσίες των προγόνων μας οδήγησαν στη δημιουργία του σύγχρονου κράτους της Ελλάδας, μιας Ελλάδας που σήμερα βρίσκεται στον πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης, μιας Ελλάδας που αποτελεί δύναμη εγγύησης της σταθερότητας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα τις προκλήσεις, από όπου κι αν προέρχονται, υπερασπιζόμαστε την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία, με αταλάντευτο στόχο την ευημερία των λαών και των πολιτών.

Είναι γεγονός ότι οι φετινοί εορτασμοί γίνονται κάτω από τη βαριά σκιά της πρόσφατης σιδηροδρομικής τραγωδίας, που στέρησε τη ζωή από συμπολίτες μας -κυρίως νέους ανθρώπους. Όσο βαριά κι αν είναι αυτή η σκιά, άλλο τόσο δυνατό είναι το μήνυμα της 25ης Μαρτίου: να παλαίψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να δημιουργήσουμε τον τόπο που μας αξίζει, να μετέχουμε όλοι μαζί, με αυταπάρνηση, συνεργασία και αλληλεγγύη, στη μεγάλη κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, την απάλυνση των πληγών, τη μείωση των ανισοτήτων, την εγκαθίδρυση της αξιοκρατίας, να προτάξουμε το «εμείς» και όχι το «εγώ», να στείλουμε μήνυμα ομοψυχίας και ενότητας, τιμώντας και τους προγόνους μας.

Ζήτω η 25η Μαρτίου!
Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ