ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Θ. Νασιακόπουλος: Με αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη οφείλουμε να πορευτούμε για τη δημιουργία μιας καλύτερης Ελλάδας

Στην έδρα του Δήμου Κιλελέρ, στη Νίκαια παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Για την επέτειο της επανάστασης του 1821 τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία για την Εθνική Επέτειο από την δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας κα Κατερίνα Μουζάλα και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο και λοιπούς επισήμους στον χώρο του Μνημείου των Ηρώων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη παρέλαση από τους μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Νίκαιας, του ΜΕΣ «Θεόκλητος Φαρμακίδης» και της ΕΟΔΥΑ στην οδό Φαρσάλων. Σχετικά με την 25η Μαρτίου ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε:
«Ο εθνικός και συνάμα απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων του 1821 ενάντια στους Οθωμανούς καταγράφεται ως η πιο ένδοξη σελίδα της νεότερης ελληνικής ιστορίας η οποία οδήγησε στη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους.

H 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο ένδοξης πορείας του Ελληνισμού μα και διαχρονικό παράδειγμα στάσης ζωής και αγώνα. Στάση ζωής που υιοθέτησαν οι άνθρωποι ανά την υφήλιο. Αυτοί που μάχονται καθημερινά την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, ανεξάρτητα από χρώμα, έθνος και θρησκεία.
Σήμερα ο αγώνας των Ελλήνων του 1821 για ανεξαρτησία, αυτοδιάθεση και σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αποτελεί πηγή, την κύρια πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Με αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη οφείλουμε να πορευτούμε για τη δημιουργία μιας καλύτερης Ελλάδας.»
Στις εκδηλώσεις στη Νίκαια παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό.

Παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Αν. Ρεντζιάς και Αχ. Χατζούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζ. Ανυφαντή, Αθ. Μανδάλης και Γ. Ακριβούλης , ο εκπρόσωπος του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Λαρίσης Αντισμήναρχος Ι. Μερτζανίδης, ο υποδιοικητής του ΑΤ Κιλελέρ Στ. Κυρίτσης, ο πρόεδρος και τα μέλη της κοινότητας Νίκαιας Κ. Παναγούλης, Γ. Ψαρούλης, και Κ. Σολωμός, ο εκπρόσωπος του κόμματος «Ελληνική Λύση» Ν. Μπαλάτσας, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΕΑ Νίκαιας Αθ. Τσίντζιρας, ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αν. Κουλιόπουλος, το μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κιλελέρ Αικ. Σακελλαρίου και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων.
Παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ