ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Δήμο Τεμπών η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Συγκεκριμένα, παραμονή της Εθνικής επετείου σε όλα τα σχολεία του Δήμου, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις και απαγγέλθηκαν ποιήματα για την εθνική επέτειο. Το απόγευμα στο χωριό Ευαγγελισμός στην ομώνυμη εκκλησία εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός, λειτουργούντος του εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Κυρίλλου, ο οποίος και εκήρυξε τον θείο λόγο.

Ανήμερα της Εορτής του Ευαγγελισμού και της Εθνικής επετείου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία σε όλες τις κοινότητες του δήμου Τεμπών.

Στην έδρα του Δήμου, στο Μακρυχώρι, στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Θωμά τελέστηκε δοξολογία ενώ στη συνέχεια στο μνημείο των πεσόντων, μετά την επιμνημόσυνη δέηση έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Μανώλη και εκπροσώπους φορέων.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την καθηγήτρια κα Βάνα Λιάπη του Γυμνασίου-Λυκείου Μακρυχωρίου.

Στον εορτασμό παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Λιούπας, ο Διοικητής της 361 ΠΑΠ και εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων κ. Αθανάσιος Δεδικούσης, ο διοικητής του Α. Τ. Τεμπών Ευαγγελίδης Σταύρος, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Μακρυχωρίου κ. Γιώργος Ντόντος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αστέριος Σαϊτης, η πρόεδρος Κοινότητας Μακρυχωρίου κα Άννα Καραπάνου – Μαγαλιού, ο Πρόεδρος παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Δήμου Τεμπών κ. Μιχάλης Ρούπας, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής, διευθυντές, δάσκαλοι και καθηγητές των σχολείων Μακρυχωρίου.

ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Ανάλογες και οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο στο Συκούριο, με δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση των μαθητών των, Νηπιαγωγείου – Δημοτικού – Γυμνασίου και Λυκείου Συκουρίου και των προσκόπων, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Συκούριο παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Νέσσωνος κ. Χρήστος Κρικώνης, ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, ο εκπρόσωπος του ΑΤ Τεμπών Ευάγγελος Μπόμπολας, ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Τεμπών κ. Χρήστος Κακαγιάννης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κολλάτος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Αργυρίου, ο πρόεδρος κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, οι τοπικοί σύμβουλοι κα Όλγα Μπακαγιάννη, κα. Σταματία Μαργαρίτη και κ. Βασίλης Χαδουλός, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής, διευθυντές, δάσκαλοι και καθηγητές των σχολείων Συκουρίου.

Μετά την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης σε δηλώσεις του τόνισε:

Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες

Η Εθνεγερσία του 1821 αποτελεί για εμάς τους Έλληνες απανταχού της Γης, αστείρευτη πηγή έμπνευσης Εθνικών Ιδεωδών, αλλά και Εθνικό Χρέος απέναντι στην Πατρίδα μας και στην Ιστορία μας.

Ο αγώνας που ξεκίνησε την 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί έμπνευση για τον λαό μας, μας γεμίζει υπερηφάνεια και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε ως έθνος να αγωνιζόμαστε για την προάσπιση των συνόρων μας και για να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα.

Ας ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον για ένα καλύτερο και δημιουργικό Δήμο Τεμπών με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών μας σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής μας ζωής.

Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες.

Ζήτω το ΈΘΝΟΣ!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ