ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δείτε τί αναφέρει σχετική ανακοίνωση

Λίγες εβδομάδες μετά το έγκλημα στα Τέμπη και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που συντάραξαν όλη τη χώρα αλλά και την πόλη μας, με τουλάχιστον 10.000 νέους, μαθητές και φοιτητές, κι άλλους τόσους εργαζόμενους, που διαδήλωσαν στους δρόμους της Λάρισας, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών ως συνέχεια των κινητοποιήσεων, διοργάνωσε στις 24/3/23, από κοινού με το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, συναυλία στην Πλατεία Ταχυδρομείου, για να μη ξεχαστούν τα Τέμπη κι όλα τα άλλα Τέμπη (Μάτι,Εύβοια…)

H πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας όμως, που κατά τ΄ άλλα “κόπτεται” για τους μαθητές μας, όταν θέσαμε θέμα συμμετοχής της ΕΛΜΕ στη συγκεκριμένη μαθητική εκδήλωση, αποκάλυψε τον πραγματικό της ρόλο.

Ενώ αρχικά, στα πρώτα συλλαλητήρια συμμετείχαν “με βαριά καρδιά” και πιεζόμενοι απ΄ τη λαϊκή οργή, τώρα επανέρχονται σιγά – σιγά στην “κανονικότητά” τους, στην αγρανάπαυση δηλαδή, φοβούμενοι ιδίως το σύνθημα “Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά”.

Είναι χαρακτηριστικές οι εμετικές απαντήσεις της ΔΑΚΕ «…σας ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να συναινέσουμε ποτέ να γίνει η ΕΛΜΕ κομματικό παραμάγαζο οποιουδήποτε κόμματος. Από εδώ και στο εξής δεν θα συμμετέχουμε σε καμιά συζήτηση, είτε δια ζώσης είτε δια περιφοράς, κομματικής εκμετάλλευσης του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.».

Επίσης, ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ κατηγορεί την παράταξή μας ότι οδηγούμε το σωματείο στον «…κατήφορο», όπως λέει, ενώ αυτά γράφονται λίγες μόνο μέρες μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις και απεργίες, όπου οι συνάδελφοι συμμετείχαν μαζικά και μάλιστα ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ και προεδρεύων της ΕΛΜΕ, ήταν και κεντρικός ομιλητής (!) στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 12/3/23 ενώπιον χιλιάδων μαθητών. Τώρα στοχεύει μάλλον να …ξεχαστούν τέτοιες εκδηλώσεις, γιατί κάνουν ζημιά, να σκύψουν οι συνάδελφοι το κεφάλι και να «βάλουν πλάτη».

Αυτός είναι «κατήφορος». Και ας μας εξηγήσει η ΔΑΚΕ ποιους εννοεί «παραμάγαζο»; Τους χιλιάδες διαδηλωτές στην πόλη μας, ανάμεσά τους χιλιάδες μαθητές που πήραν αποφάσεις στα μαθητικά τους συμβούλια, που διαδήλωσαν μαζικά με τα σχολεία τους, τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις απεργίες, στις κινητοποιήσεις, τους γονείς των μαθητών, τους χιλιάδες εργαζόμενους;

Χαρακτηριστική, βέβαια, είναι και η αφωνία και των υπολοίπων – ΣΥΝΕΚ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Η αφωνία τους, ιδίως μετά τις προκλητικές απαντήσεις της ΔΑΚΕ, είναι αποκαλυπτική. Τις επόμενες αγωνιστικές πρωτοβουλίες του λαού μας “για τα ωραία, τα μεγάλα και τα συγκλονιστικά” τους προτείνουμε να τα βιώσουν… διαδικτυακά – σύμφωνα και με τις θέσεις τους – από τον καναπέ τους.

Καλούμε κάθε συνάδελφο, που πήρε μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που πήρε μέρος στα συγκλονιστικά συλλαλητήρια στη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών, που νιώθει οργή, αγανάκτηση, που δε συμβιβάζεται με τη λογική ‘’πάμε κι όπου βγει’’, κάθε συνάδελφο που μετακινείται καθημερινά με μέσα συγκοινωνίας για να πάει στο σχολείο του αλλά και κάθε συνάδελφο που αγωνιά και για τα «άλλα Τέμπη» που απειλούν καθημερινά την ασφάλεια και τη ζωή μας, στο οδικό δίκτυο, στο σχολείο, στις αστικές συγκοινωνίες, να καταδικάσει την πολιτική που γεννά αυτήν την κατάσταση, να αναρωτηθεί για ποιο λόγο μπαίνουν εμπόδια από την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΛΜΕ στην οργάνωση του αγώνα και να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ρόλο της «πλειοψηφίας» στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ