ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΣΕ-ΠΑΜΕ-ΚΚΕ ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ

Ανακοίνωση – απάντηση της ΔΑΚΕ καθηγητών νομού Λάρισας

Η πρόσφατη τραγωδία των Τεμπών όπου έχασαν τη ζωή τους δεκάδες συνάνθρωποι μας και βύθισε στο πένθος τις οικογένειες τους και όλη τη χώρα, ανέδειξε λάθη και διαχρονικές αδυναμίες του πολιτικού συστήματος και σίγουρα δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση.

Σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες που βιώνει η κοινωνία μας, η Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. πιστή σε αρχές και αξίες παραμένει σταθερή στο δρόμο της ευθύνης και του αγώνα .

Εξ αρχής δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι απαιτούμε από τη δικαιοσύνη να ολοκληρώσει τάχιστα όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και να αποδώσει αμερόληπτα προς κάθε κατεύθυνση ποινικές κυρώσεις σε όσους ευθύνονται διαχρονικά.

Από την άλλη διαπιστώσαμε ένα κρεσέντο κυνισμού, υποκρισίας και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου από τις αριστερές παρατάξεις και κυρίως από το ΚΚΕ.

Προκειμένου να αποκομίσουν έστω και πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη, αποδόθηκαν σε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια σπέκουλας και χειραγώγησης, της δικαιολογημένης κοινωνικής αγανάκτησης. Άλλωστε όπως είναι γνωστό, ο Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εμμονική πίεση του εκπροσώπου της ΑΣΕ-ΚΚΕ στην ΕΛΜΕ, να συμμετέχει το Σωματείο ακόμη και σε συγκεντρώσεις στις οποίες εντελώς αυταρχικά και αντιδημοκρατικά, αποκλείονταν από το δικαίωμα του λόγου. Ενώ στους ομιλητές περιλαμβάνονταν μεταξύ των άλλων σωματεία-σφραγίδα με ελάχιστα μέλη, αλλά πλήρως ελεγχόμενα από το ΚΚΕ, αλαζονικά στερούσαν το λόγο στην ΕΛΜΕ και στο Σύλλογο των Δασκάλων (εκτός από μία φορά στην πρώτη συγκέντρωση), οι οποίοι εκπροσωπούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς.Η γνωστή αριστερή αντίληψη για τη Δημοκρατία.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η παράταξη της ΑΣΕ –ΚΚΕ λειτουργεί στην ΕΛΜΕ με τρόπο απαράδεκτο και αντισυνδικαλιστικό, παίζοντας αποκλειστικά και μόνο το ρόλο του κομματικού τοποτηρητή. Είναι προφανές ότι οι κομματικές τους υποχρεώσεις προηγούνται καταφανώς των συνδικαλιστικών.

Τα ερωτήματα των συναδελφισσών και των συναδέλφων είναι συγκεκριμένα και εύλογα:

• Τι είδους «αγωνιστική» εφεύρεση είναι τα «συντονιστικά» ομάδων μαθητών και φοιτητών; Πώς και γιατί υποκατέστησαν Γενικές Συνελεύσεις και συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες και αποφάσεις ; Γιατί αποφασίζουν εν κρυπτώ για όλους λίγοι και «επιλεγμένοι»; Ποιοι είναι αυτοί που αυτοβαφτίζονται εκπρόσωποι των μαθητών μας και των φοιτητών; Σε ποιο καταστατικό και κανονισμό λειτουργίας υπάρχει η έννοια «συντονιστικό»; Πείτε μας ένα ! Ούτε στου ΚΚΕ που κρύβεται πίσω από όλα αυτά.

• Κουνάει το δάχτυλο στη ΔΑΚΕ η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ-ΚΚΕ .Ποιά; Αυτή που για την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι-ημέρα και ώρα κατάθεσης στεφάνων σχολείων και φορέων της Εκπαίδευσης, προς τιμήν των ηρωικώς πεσόντων υπέρ Πίστεως και Πατρίδας, με περίσσιο θράσος και περιφρόνηση του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, τόλμησαν να προτείνουν, την ίδια ώρα, συμμετοχή σε συναυλία (!!) κάποιου «συντονιστικού» και οικονομική ενίσχυση αυτού από την ΕΛΜΕ!!

Γιατί άραγε;

• Γιατί οι αριστερές παρατάξεις, και κυρίως το ΚΚΕ ,χωρίς κανένα ενδοιασμό, εντέχνως ωθούν μαθητές να συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις από τις 11 το πρωί εγκαταλείποντας το σχολείο, ενώ αυτό θα μπορούσε να γίνει με τη λήξη των μαθημάτων ή το απόγευμα; Γιατί στοχεύουν στο μπάχαλο και στη διάλυση του σχολείου;

Η ΔΑΚΕ όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει το Σωματείο παραμάγαζο οποιουδήποτε κόμματος. Υπηρετούμε μόνο τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες . Κανέναν άλλο. Αφήνουμε στην αλάνθαστη κρίση των εκπαιδευτικών όσους επεδίωξαν να εκλεγούν στο Δ.Σ για να υπηρετήσουν το κόμμα και τις αγκυλωτικές τους ιδεοληψίες. Η Ελληνική κοινωνία τους πήρε χαμπάρι !!

Ο λαϊκισμός και η “πολιτική τυμβωρυχία ” δε δίνει λύση σε όσους βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα πολιτικά τους αδιέξοδα και αποτελεί πρόκληση στη μνήμη όσων χάθηκαν και στις τραγικές τους οικογένειες.

Χρέος όλων μας είναι να διεκδικήσουμε διαφάνεια και να πέσει άπλετο φως στη τραγωδία των Τεμπών και όπου αλλού απαιτείται, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να θωρακιστεί η ασφάλεια των πολιτών στις μετακινήσεις τους και στη ζωή τους. Απαιτούμε για όλες τις τραγωδίες, χωρίς διακρίσεις, κάθαρση και τιμωρία των υπευθύνων όπου κι αν ανήκουν, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Υ.Γ.(1): Ενημερώνουμε τα συνδικαλιστικά-κομματικά στελέχη ΑΣΕ-ΠΑΜΕ-ΚΚΕ πως η ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Λάρισας δεν προτίθεται να βάλει πλάτη, ώστε να γίνουν συνδικαλιστικά-κομματικά στελέχη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, βουλευτές του ΚΚΕ.

Υ.Γ. (2): Εφόσον κριθεί απαραίτητο ,θα επανέλθουμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ