Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ

Στο Συκούριο στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου 25ης Μαρτίου 1821 παραβρέθηκε ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δ.Τεμπών και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος κ.Κώστας Κολλάτος .

Μετά το πέρας της Δοξολογίας που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ακολούθησε παρέλαση μαθητών του νηπιαγωγείου -δημοτικού -γυμνασίου και λυκείου Συκουρίου καθώς και του 1ου Συστήματος Προσκόπων Συκουρίου.
Στην παρέλαση συμμετείχε και η φιλαρμονική του Δ.Τεμπών .

Σε δήλωση του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 ο κ.Κολλάτος τόνισε τα εξής :

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι διπλή γιορτή, Εθνική και Θρησκευτική, για τo Ελληνικό Έθνος.
Η μέρα αυτή μας καλεί να εμπνευστούμε από την ομοψυχία, τον ζήλο και την αγωνιστικότητα των προγόνων μας.
Τα λόγια του Κολοκοτρώνη προς τους νέους είναι και σήμερα επίκαιρα: «Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε· και, διά να γίνη τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την φρόνιμον ελευθερία».

Το μήνυμα που μπορούμε να πάρουμε γιορτάζοντας τη μεγάλη αυτή εθνική επέτειο είναι η αναγκαιότητα της ενότητας. Χωρίς ενότητα και ομοψυχία τίποτε δε θα μπορούσαν να καταφέρουν οι αγωνιστές της εποχής εκείνης. Το μήνυμα αυτό, μαζί με το πρώτο μήνυμα της φιλανθρωπίας του Θεού που μας δίνει ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, οφείλουμε να τα έχουμε κατά νου όλοι οι Έλληνες, γιατί μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της σημερινής εποχής.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα!!!

Τον κ.Κολλάτο συνόδευαν ο Δημοτικός σύμβουλος κ.Ιωάννης Αργυρίου ,η πρόεδρος της Τ.Κ Κυψελοχωρίου κ.Στέλλα Μήλιου,ο τοπικός σύμβουλος Συκουρίου κ.Βασίλης Χαδουλός ,και ο συνεργάτης του κ.Λάμπρος Ζάρρας .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ