ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το μήνυμα της Ρένας Καραλαριώτου από το Κιλελέρ

«Τιμούμε τους αγωνιστές του αγροτικού κόσμου, οι οποίοι δεν δίστασαν να κάνουν τη μεγαλύτερη θυσία: να δώσουν τη δική τους ζωή για τη ζωή των επόμενων γενεών. Τιμούμε εκείνους που αγωνίστηκαν για τη γη τους, για το δικαίωμα να παράγουν και να φροντίζουν τις οικογένειές τους. Το μήνυμά τους για το μέλλον του αγροτικού κόσμου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ», σημείωσε η γενική γραμματέας ΠΕΔ Θεσσαλίας, κ.Ρένα Καραλαριώτου.

Από το Κιλελέρ, όπου και βρέθηκε για την επέτειο των 113 ετών από την εξέγερση των αγροτών, η κ.Καραλαριώτου, υπογράμμισε τους σημερινούς αγώνες για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής, για την εκπαίδευση και την οικονομική στήριξη των νέων αγροτών, τους αγώνες για να κρατηθεί ο κόσμος στον τόπο του.

«Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε, οφείλουμε να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, τα συνεταιριστικά σχήματα, τα έργα άρδευσης, αλλά και ύδρευσης, ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα των αγροτών μας να μένουν στον τόπο τους, να δημιουργούν προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, να εξασφαλίζουν τις οικογένειές τους.

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι έχει τη βούληση να το κάνει και εμείς είμαστε εδώ να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή. Έχουν αναληφθεί σημαντικές πρωτοβουλίες ιδίως για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, ωστόσο χρειάζεται να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερα μέτρα και λύσεις, ώστε
ο αγροτικός κόσμος να απολαμβάνει τιμές που να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και τον κόπο του», τόνισε η κ. Καραλαριώτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ