ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε αργά το μεσημέρι σήμερα, μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, ο βασικός Σταθμάρχης της απογευματινής βάρδιας, την νύχτα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών που κόστισε τη ζωή σε 57 επιβάτες. Σύμφωνα με την απόφαση ο σταθμάρχης θα πρέπει να εμφανίζεται κάθε 15 ημέρες στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του, του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγύησης 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο σταθμάρχης που ήταν υποχρεωμένος να παραμείνει έως τις 23:00, όπως προβλεπόταν από τον προγραμματισμό των βαρδιών, αποχώρησε νωρίτερα.

O κατηγορούμενος σταθμάρχης που απολογήθηκε και με γραπτό υπόμνημα επικαλέστηκε τον κανονισμό Κίνησης του ΟΣΕ, που αναφέρει σε παραγράφους του ότι από τη στιγμή που αναλαμβάνει ο επόμενος, την ευθύνη την έχει αυτός και όχι ο προηγούμενος σταθμάρχης. Έτσι, όπως υποστήριξε, εφόσον έφτασε στις 22:00 ο επόμενος σταθμάρχης βάρδιας, ο ίδιος μπορούσε να φύγει, γιατί δικαιολογείται από τον κανονισμό.

Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ

Εν τω μεταξύ μεθαύριο Πέμπτη 30 Μαρτίου, απολογείται ο Επιθεωρητής Κυκλοφορίας που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες της μοιραίας νύχτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ισχυριστεί ότι είχε ζητήσει στην βάρδια και μέχρι και τις 11 να υπάρχουν δύο άτομα. Η απολογία του επιθεωρητή θα γίνει με υπόμνημα.

Ο ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης μετά την απολογία του για την τραγωδία στα Τέμπη. Οι όροι που επιβλήθηκαν στον συμβασιούχο σταθμάρχη είναι να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα κάθε 15 μέρες και του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ