ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ: ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ, ΜΕ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

Επίσκεψη στα Πλατανούλια Τυρνάβου πραγματοποίησε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων του επισκέψεων στα χωριά και στους οικισμούς του νομού Λάρισας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός παρέθεσε ομιλία στο κατάμεστο από κόσμο καφενείο του χωριού και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους κατοίκους της περιοχής, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, αναφορικά με την συντήρηση της αγροτικής οδοποιοίας, καθώς, εξαιτίας των εκτεταμένων βροχοπτώσεων, επέρχεται συγκέντρωση υδάτων, που καθιστούν την οδήγηση επικίνδυνη.

Επιπλέον, δεδομένου ότι οι περισσότεροι εκ των κατοίκων δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, άκουσε τους προβληματισμούς τους αναφορικά με τα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν κατά τη φετινή παραγωγή, ως απόρροια του αυξημένου κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών διάθεσης των προϊόντων τους.

Όπως επεσήμανε αναφορικά με την επίσκεψή του ο Λαρισαίος πολιτικός, οι εκλογές αποτελούν απλώς την αφορμή και ακόμη μία ευκαιρία προκειμένου οι κάτοικοι να έρχονται σε επαφή με τους πολιτικούς και να μοιράζονται μαζί τους τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους. «Ωστόσο, πρόσθεσε, καθήκον όλων μας, οι οποίοι ασχολούμαστε με τα κοινά, είναι να δημιουργούμε τις ευκαιρίες, να μη χάνουμε επαφή και να είμαστε σε συνεχή και διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες του νομού μας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται, ει δυνατόν τα προβλήματα ή τουλάχιστον να διαβιβάζονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων πάραυτα. Χρέος του πολιτικού είναι εν πρώτοις να ακούει» τόνισε ο κ. Καπετάνος απευθυνόμενος στους κατοίκους.

Κλείνοντας, ο κ. Καπετάνος υπογράμμισε ότι τα Πλατανούλια, ένα όμορφο χωριό, αξίζει να λαμβάνει περισσότερης προσοχής καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο κατά τους θερινούς μήνες, οπότε πραγματοποιείται η Γιορτή Αχλαδιού. «Το αχλάδι Τυρνάβου που καλλιεργείται και στο χωριό σας αποτελεί το σημείο κατατεθέν για την περιοχή και με εφαλτήριο αυτό το σπουδαίο προϊόν, η περιοχή σας με δράσεις και πρωτοβουλίες που θα έχουν γνώμονα την εξωστρέφεια του τόπου θα λάβει προστιθέμενη αξία, με μετρήσιμα αποτελέσματα για την ανάπτυξή της και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Η βοήθεια της κυβέρνησης αυτής προς τον σκοπό αυτό ήταν και θα συνεχίσει να είναι σημαντική μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ