ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΜΕΝΟΥΣ

Το μήνυμα που έστειλε ο Β. Κόκκαλης από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

«Θέλουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας με αξιοπρέπεια για εργαζόμενους και περιθαλπόμενους» τόνισε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο κ. Κόκκαλης συγκεκριμένα, βρέθηκε στην Β’ Παθολογική Κλινική, στην Ουρολογική Κλινική και στα Εξωτερικά Ιατρεία του νοσηλευτικού ιδρύματος, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους και ασθενείς.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας των επαφών, ο Λαρισαίος πολιτικός έκανε την εξής δήλωση: «Μία εικόνα, χίλιες λέξεις. Εμείς δε θέλουμε ένα σύστημα υγείας παραδομένο στον ιδιώτη με κατεύθυνση το κέρδος πάνω από τον άνθρωπο. Αντίθετα, στόχος μας είναι ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, ένα ισχυρό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Στον τομέα της υγείας υπάρχουν ξεκάθαρα πλέον δύο επιλογές: Η πρώτη θέλει ένα δημόσιο σύστημα υγείας με αξιοπρέπεια για εργαζόμενους και περιθαλπόμενους. Με αύξηση μισθών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί μόνον με κίνητρα θα κρατήσουμε το επιστημονικό προσωπικό στα νοσοκομεία μας. Με μονιμοποίηση του συνόλου του επικουρικού προσωπικού και με αύξηση των δαπανών στη δημόσια υγεία, οι οποίες θα καλύψουν και την αυτονόητη και επιβεβλημένη ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά όλου του προσωπικού των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ.

Η άλλη επιλογή, είναι η πρόταση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την μερική ιδιωτικοποίηση της υγείας και της απαξίωσης των δημόσιων νοσοκομείων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ