ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ

Το μήνυμα του Μ. Χαρακόπουλου ενόψει της γ.σ. του ΣΘΕΒ

«Τις κατακτήσεις στην ανάπτυξη της οικονομίας μας, που ασφαλώς έχουν θετικές επιπτώσεις στο σύνολο της κοινωνίας καθώς αυξάνουν τα εισοδήματα και μειώνουν την ανεργία, οφείλουμε να τις προστατεύσουμε και να της διατηρήσουμε. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνον εφόσον δεν προκύψει πολιτική αστάθεια από τις επικείμενες εκλογές». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του στον πρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) κ. Γιώργο Ρουπακιά με αφορμή την ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών.

Ο Θεσσαλός πολιτικός δεν μπόρεσε να παραστεί,  καθώς ήταν ομιλητής στο νομοσχέδιο για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών θυμάτων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους των νεοσυσταθέντων γεωπονικών τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ωστόσο, στο μήνυμά του καλωσορίζει στην Λάρισα τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη και του αποδίδει «τα εύσημα που του αναλογούν για την συμβολή του στην βελτίωση του φιλοεπενδυτικού κλίματος της χώρας, κατά τα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία.

Είναι άλλωστε ενδεικτικά τα στοιχεία που παραθέτει η Τράπεζα της Ελλάδας, σύμφωνα με τα οποία το 2022 οι άμεσες ξένες επενδύσεις προς την χώρα μας έφθασαν τα 7,22 δις, που αποτελεί ρεκόρ 30ετίας. Ανάμεσα σε αυτόν τον επενδυτικό πυρετό ξεχωρίζουν και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Microsoft και της Digital Reality με data Center, της Amazon με το κέντρο web services, το κέντρο ψηφιακών δεξιοτήτων της Cisco, αλλά και η επένδυση της Pfizer στην Θεσσαλονίκη.

Επίσης, ο ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας ανήλθε τον προηγούμενο χρόνο σε 6,1%, πολύ πάνω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης (+3,5%), για δεύτερο συνεχόμενο έτος. Αυτό το ευνοϊκό κλίμα αποτυπώθηκε, επίσης, στις εξαγωγές που η συνολική αξία τους τον Ιανουάριο 2023 έφτασε στο ποσό των 4,463 δισ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 30,2% από τον ίδιο μήνα του 2022».

Ο κυβερνητικός βουλευτής σημειώνει ότι «όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν τον δυναμισμό της ελληνικής οικονομίας -που οφείλεται στη στοχευμένη στήριξη της επιχειρηματικότητας- η οποία μπόρεσε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις αλλεπάλληλες αντίξοες συνθήκες, όπως την παρατεταμένη έκτακτη κατάσταση της πανδημίας και την ενεργειακή κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Οι ελπιδοφόρες προοπτικές της οικονομίας μας αναγνωρίζονται και από τους πλέον έγκυρους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, που προβλέπουν σε σύντομο διάστημα την αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας για την Ελλάδα, που θα δώσει άλλον “αέρα” στη διεθνή επενδυτική εικόνα της χώρας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ