ΑΘ. ΜΑΜΑΚΟΣ: ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με τους πολίτες και τους καταστηματάρχες στις οδούς Φαρσάλων και Καρδίτσης συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων

«Η ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη για το σύνολο της πόλης –ειδικά για τις συνοικίες της Λάρισας, είναι το μεγάλο “στοίχημα” για την παράταξή μας. Έχει ιδιαίτερο βάρος στον αναπτυξιακό μετασχηματισμό της Λάρισας η καθημερινότητα των ανθρώπων στις γειτονιές και τις κοινότητές της -πέρα από το στενό κέντρο, η δυναμική των επαγγελματιών και των καταστηματαρχών που έχουν επιλέξει να δραστηριοποιούνται εκεί, η διασύνδεση και η δια-λειτουργικότητα των συνοικιών μεταξύ τους», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος, Αθανάσιος Μαμάκος.

Με αφορμή διαδοχικές επισκέψεις του στις οδούς Φαρσάλων και Καρδίτσης, καθώς και επαφές με κατοίκους, καταστηματάρχες και επαγγελματίες, ο κ.Μαμάκος τόνισε πως «η ολιστική ανάπτυξη που επικαλείται η δημοτική αρχή δεν μπορεί να αποκλείει το 80% ενός Δήμου, ούτε είναι ολιστική όταν σχεδιάζεται για ένα μόνον κομμάτι της πόλης. Αντίθετα, οδηγεί σε διεύρυνση ανισοτήτων και σε πόλεις δύο ταχυτήτων. Αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε».

Για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες για βελτίωση της εικόνας στις γειτονιές τους, τις οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, αλλά και για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους μίλησαν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες-επαγγελματίες στις οδούς Φαρσάλων και Καρδίτσης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να γίνουν έργα και να αναπτυχθούν δομές –κοινωνικές, αθλητικές, πολιτιστικές- που διευκολύνουν την καθημερινή λειτουργία και διαβίωση στις συνοικίες.

Να σημειωθεί πως ο κ.Μαμάκος συνοδευόταν από τους δημοτικούς συμβούλους Ελένη Ξυνοπούλου, Δημήτρη Γεωργάκη, Κωνσταντίνο Καλαμπαλίκη και Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν δήμο Δικαιοσύνης, που δεν αφήνει κανέναν πίσω, καμία γειτονιά πίσω, με κοινωνικές δομές, με συγκροτημένες πολιτικές αλληλεγγύης, με φροντίδα για τις ευάλωτες ομάδες, με συντονισμένη στρατηγική για την ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη όλης της Λάρισας», σημειώνει ο κ.Μαμάκος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ