ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ»

Αίτημα του Β. Κόκκαλη στους υπουργούς Κ. Χατζηδάκη και Κ. Σκρέκα

Να συμπεριληφθούν και οι τρίτεκνες οικογένειες στις ευεργετικές ειδικές περιπτώσεις του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη», ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε) στην οποία εκφράζεται η δυσαρέσκεια και απογοήτευση των μελών της για τη «νέα αδικία σε βάρος των τριτέκνων οικογενειών και των παιδιών αυτών, στο Προσχέδιο (https://ypen.gov.gr/fotovoltaika-sti-stegi/), όπως έχει δημοσιευτεί στον «’ΟΔΗΓΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ».

Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι τρίτεκνες οικογένειες εξαιρούνται από την δυνατότητα προσαύξησης (10%) όπως αυτή ισχύει για τις ειδικές περιπτώσεις που περιγράφονται στην παράγραφο 3.4 (ΑμεΑ, μονογονεϊκή ή πολύτεκνη οικογένεια) στην προδημοσίευση του οδηγού του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»

Επισημαίνεται ότι «οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες είναι κομβικής σημασίας παράγοντες, που αντιστέκονται στον κατήφορο της υπογεννητικότητας» και «δεν είναι δυνατόν οι τρίτεκνοι να αποκλείονται από μέτρα που στηρίζουν την οικογένεια».

Ζητείται η άμεση αποκατάσταση της αδικίας αυτής «πριν το συγκεκριμένο προσχέδιο γίνει νόμος του κράτους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ