ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

Δείτε τί αναφέρει ανακοίνωση των μελών του παραρτήματος

Μετά από το πρόσφατο ανοιχτό Κάλεσμα -Πρόσκληση των Συνταξιούχων εκπαιδευτικών συναντηθήκαμε στις 28/3 στην Πινακοθήκη Λάρισας, όπου συζητήσαμε και συμφωνήσαμε στα :

1) Υπάρχει η δυνατότητα και η ανάγκη δημιουργίας μιας Νέας κινηματικής συλλογικότητας συνταξιούχων Εκπαιδευτικών στην περιοχή μας που θα παλεύει ανυποχώρητα πολιτικές που λεηλάτησαν και λεηλατούν τα συνταξιοδοτικά μας ταμεία, την περιουσία τους, εξανεμίζουν τις συντάξεις, υποβαθμίζουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θεωρούν τους απόμαχους της δουλειάς “δημοσιονομικό κόστος”.

2) Η Κίνησή μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός κινήματος που αγωνίζεται για δημόσια αγαθά ασφαλή και φτηνά για τους εργαζόμενους. Συμπαραστέκεται στον αγώνα των ανέργων και αγωνίζεται για σταθερές εργασιακές σχέσεις με αξιοπρεπείς μισθούς .Βρίσκεται στο πλευρό των εν ενεργεία συναδέλφων μας εκπαιδευτικών στον αγώνα για δημόσια παιδεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών χωρίς “αξιολογήσεις” χειραγώγησης και κατηγοριοποίησης εκπαιδευτικών και σχολείων. Συμπαρατάσσεται με το λαϊκό κίνημα για δημόσια δωρεάν υγεία με μόνιμους διορισμούς υγειονομικών και κατάργηση των εξαντλητικών και απλήρωτων εφημεριών γιατρών και νοσηλευτών.

3) Βρίσκεται στο πλευρό του φιλειρηνικού κινήματος που αγωνίζεται για την ακύρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων που διογκώνουν το χρέος , μειώνουν παραπέρα τις κοινωνικές δαπάνες, αποτελούν θερμοκήπιο διαπλοκής και φέρνουν όλο και πιο κοντά τον κίνδυνο άμεσης πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας και απειλής ιδιαίτερα της περιοχής μας με τις διάσπαρτες Αμερικανονατοϊκές βάσεις.

4) Συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και στο μέτρο των δυνατοτήτων της θα παράγει πολιτισμό ευρισκόμενη στο πλευρό των καλλιτεχνών που αγωνίζονται.

5) Υπερασπίζεται τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα από κρατική βία και αυθαιρεσία και αφουγκράζεται τις ιδιαίτερες ανάγκες παιδιών, γυναικών και όλων όσων αποτελούν θύματα κοινωνικών διακρίσεων.

Συμφωνήσαμε η συλλογικότητα να έχει οργανωτική σχέση ( παράρτημα ) με την Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) με την αυτονόητη

ιδεολογικοπολιτική αυτοτέλειά της.
Για την υλοποίηση των στόχων εκλέχτηκε προσωρινή Συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από τους:
1) Κακαγιάννη Νικόλαο 2) Κριτσινιώτη Αθανάσιο 3) Κολούσιο Στέργιο 4) Παπαϊωάννου Άννα και 5) Τσαπραλή Μαρία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ