ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΔΕΝΔΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Το μήνυμα του Χρήστου Καπετάνου μετά την επίσκεψη στον ΕΛΓΑ Θεσσαλίας

Επίσκεψη στα γραφεία του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας πραγματοποίησε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος, συνοδευόμενος από αγρότες από την Καρυά του δήμου Ελασσόνας, την Καλλιπεύκη του δήμου Τεμπών και όμορων χωριών.

Εκεί, ο κ. Καπετάνος και οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας, Σπύρο Σπυρόπουλο, με τον οποίο είχαν μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση αναφορικά με τη πορεία της διαδικασίας αποζημίωσης των πληγεισών καλλιεργειών στις εν λόγω περιοχές, σε προιόντα των περιοχών τους.

Επίσης ο κ. Καπετάνος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη καταστροφή που υπέστησαν οι δενδροκαλλιεργητές στον δήμο Τεμπών και δη, στο Καλοχώρι, Μακρυχώρι, Νέσσωνα και σε άλλες περιοχές, όπου πρέπει να κάνουν τις αιτήσεις και να αποζημιωθούν, ανάλογα με τις υφιστάμενες ζημιές.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Λαρισαίος πολιτικός στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ, αν και οι ενισχύσεις που έχουν δοθεί και αναμένεται να λάβουν μέχρι στιγμής οι παραγωγοί είναι ένα βοήθημα, οι ανάγκες είναι ακόμη πολύ μεγάλες και το αγροτικό εισόδημα πρέπει να ενισχυθεί έτι περαιτέρω, δεδομένου ότι συρρικνώθηκε σημαντικά εξαιτίας των καταστροφών που επήλθαν στις καλλιέργειες από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες αλλά κυρίως, από τις χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων και την αύξηση του κόστους παραγωγής.

Ο κ. Σπυρόπουλος διαβεβαίωσε τον Χρήστο Καπετάνο και τους παρευρισκόμενους αγρότες ότι ο ΕΛΓΑ, ως ο κεντρικός φορέας ασφαλιστικής κάλυψης των γεωργικών εκτάσεων, έχει ήδη λάβει τα αιτήματα των αγροτών των περιοχών, Καρυάς Ελασσόνας και Καλλιπεύκης Τεμπών, και με τη διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων θα προχωρήσει άμεσα στην εξέταση των υφιστάμενων ενστάσεων.

Συνάμα αναφέρθηκε στις ζημιές στις δενδροκαλλιέργειες στον δήμο Τεμπών από τον παγετό και ήδη ξεκινάν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Καπετάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με τη σημερινή συνάντηση, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά η αγαστή συνεργασία που έχουμε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας, κ. Σπυρόπουλο αλλά και με την κεντρική διοίκηση του φορέα στην Αθήνα. Στόχος αλλά και καθήκον μας είναι η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, ειδικά κατά τη φετινή χρονιά που επλήγη σημαντικά από την ακρίβεια, εξαιτίας της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, η οποία είχε άμεσο αντίκτυπο στο κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων. Όλες οι διαδικασίες για την αποζημίωση των αγροτών του νομού μας κινούνται πάραυτα και αυτό αποδεικνύεται ειδικά τα τελευταία χρόνια, καθώς ο ΕΛΓΑ καταβάλλει αξιοσημείωτη προσπάθεια, την οποία επιτυγχάνει, για την κάλυψη των αναγκών του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, από ζημίες που επέρχονται στο αγροτικό εισόδημα. Η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΕΛΓΑ έχουν ως προτεραιότητα την στήριξη της αγροτικής οικονομίας, με ειλικρίνεια.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ