ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τεράστια είναι η ανταπόκριση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης στη συναυλία υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του νερού που διοργανώνει το Σωματείο Εργαζόμενων της ΕΥΑΘ στην πλατεία Αριστοτέλους. Πολλές χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει όλη την πλατεία και τους γύρω δρόμους προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους και στο ξεπούλημα του νερού, έχοντας συνειδητοποιήσει πόσο ολέθριες είναι οι συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων για τα βασικά αγαθά όπως δυστυχώς αποδείχτηκε με τραγικό τρόπο στο έγκλημα στα Τέμπη.

Με Μανώλη Γλέζο χαιρέτησαν τη συναυλία οι διοργανωτές:”Εάν εσύ ζήσεις μη με ξεχάσεις. Οταν χορεύεις θα χορεύεις και για μένα”
“Σήμερα χορεύουμε και τραγουδάμε για τα 57 αδέρφια που δεν είναι σήμερα μαζί μας. Όχι στην ιδιωτικοποίηση” είπε καταχειροκροτούμενος ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΥΑΘ, ενώ ο κόσμος φώναζε το γνωστό σύνθημα εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Στη συναυλία πήραν μέρος γνωστοί καλλιτέχνες όπως η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Μυστακίδης αλλά και τα μουσικά σχήματα «Πριγκιπέσσα» και «Χειμερινοί Κολυμβητές».

Το Σωματείο Εργαζόμενων στην ΕΥΑΘ έχει αναφερθεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας του 2022 χαρακτηρίζοντας την απόφαση- σταθμό καθώς το ΣτΕ «εξέδωσε οριστική απόφαση κατά της ΚΥΑ τιμολόγης νερού».

«Το νερό από την πηγή μέχρι τη βρύση είναι αδιαίρετο, δεν κατακερματίζεται, δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε ιδιώτες» έχει αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου, Γιώργος Αρχοντόπουλος ενώ παράλληλα άσκησε κριτική και χαρακτήρισε πρωτοφανή την τροπολογία της κυβέρνηση που πέρασε τον περασμένο Ιούλιο, με την οποία ακύρωσε την απόφαση του ΣτΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ