ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου, έγινε ενημέρωση στους μαθητές και στους καθηγητές από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας για το διαδίκτυο με τίτλο “Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο” από τον Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Α. Καψάλη.

Ο Ειδικός της Δίωξης μίλησε στους μαθητές και συζήτησαν για την ασφάλεια στον διαδικτυακό κόσμο, τη σημασία διασφάλισης της ιδιωτικότητας τους, την προστασία της καθημερινότητας τους στο διαδίκτυο, προστασία από Απάτες, αλλά και την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το πώς πρέπει να ενεργούν αν και εφόσον πέσουν θύματα απάτης στο διαδίκτυο.

Εδειξαν συγκεκριμένα παραδείγματα και τρόπους υιοθέτησης ενός ασφαλούς διαδικτυακού τρόπου συμπεριφοράς, αποφυγής πιθανών κινδύνων (όπως cyberbullying, διαδικτυακά παιχνίδια, εθισμός ,διαδικτυακός εκφοβισμός, πολύωρη ενασχόληση με τις ψηφιακές τεχνολογίες, διαδικτυακή παραπλάνηση,Phishing και Ransomware),τρόπους προστασίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρθηκαν στα δικαιώματα και στις αξίες που πρέπει να υπάρχουν και στον ψηφιακό κόσμο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου ευχαριστεί θερμά την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας και τον κο Α. Καψάλη για αυτήν την πραγματικά πολύ χρήσιμη ενημέρωση στους μαθητές και τον Διευθυντή του Γυμνασίου κο Μ. Ζάχο για την άριστη συνεργασία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ