ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σε συζητήσεις με μεγάλη πολυεθνική εταιρεία η οποία αναμένεται να τοποθετήσει φωτοβολταϊκά πάνελ σε όλο το μήκος των αυλάκων του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου βρίσκεται η διοίκηση του οργανισμού έχοντας όπως αναφέρει ο πρόεδρος την πλήρη στήριξη για την προσπάθεια τόσο του περιφερειάρχη, όσο και του υπουργείου Ενέργειας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά η μεγάλη πολυεθνική θα αναλάβει το συνολικό κόστος εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών σε ένα δίκτυο αυλάκων μήκους 28 – 30 χλμ. από το Αργυροπούλι μέχρι το Δασοχώρι, περιλαμβάνοντας στους αύλακες και αυτόν που διασχίζει την πόλη του Αμπελώνα, στον οποίο θα γίνει μία εγκατάσταση φιλική για τον αστικό ιστό, ενώ στις όχθες του αύλακα θα τοποθετηθούν φωτιστικά και παγκάκια για να γίνει επισκέψιμος ο χώρος και να ενταχθεί ομαλά στον ιστό της πόλης.

Το κέρδος για τον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου είναι ότι θα έχει δωρεάν ρεύμα για τις ανάγκες των αντλιοστασίων του, κάτι που θα επιτρέψει τη διοίκηση, σε συνάρτηση με την ολοκλήρωση των δικτύων υπόγειων αγωγών που βρίσκεται σε εξέλιξη να εξοφλήσει το μεγάλο χρέος της προς τη ΔΕΗ και να μπορέσει να δει με αισιοδοξία το μέλλον του οργανισμού.

Προς το παρόν από την πλευρά της διοίκησης δεν θέλουν να κάνουν κάποιες επίσημες ανακοινώσεις περιμένοντας να επέλθει συμφωνία με την πολυεθνική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ