Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ: ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, ώστε να εναρμονίζονται στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης στο Φάρμακο, είναι ο στόχος του σχετικού νομοσχεδίου τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως σημείωσε οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου λειτουργούν εξ αντικειμένου ως συνεργάτες της εκάστοτε κυβέρνησης, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι αυτόματα εγγράφονται μέλη όλοι οι ιδιοκτήτες φαρμακείων, δηλαδή ακόμα και οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου που έχουν αλυσίδες καταστημάτων.

Την ίδια ώρα, το νομοσχέδιο θέλει να θέσει εμπόδια στη συζήτηση των προβλημάτων που απασχολούν τους φαρμακοποιούς, θέτοντας προϋποθέσεις στις Γενικές Συνελεύσεις, ενώ προωθεί και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες τόσο για Συνελεύσεις, αλλά και για εκλογές.
Επίσης, προβλέπεται ότι οι πόροι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου δεν θα προέρχονται από τις εισφορές των μελών στον σύλλογό τους, αλλά απευθείας από τους φαρμακοποιούς με παρακράτηση επί των εσόδων τους.

Ο Γ. Λαμπρούλης τόνισε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο επί της αρχής και καταδίκασε συνολικά την επιδείνωση όρων παροχής υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, Φαρμάκου για τον λαό από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που εφάρμοσαν την κοινή στρατηγική κεφαλαίου ΕΕ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Το φάρμακο είναι εμπόρευμα και γίνεται «φαρμάκι» για τους ασθενείς, είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η συμμετοχή σε φάρμακα έχει εκτοξευτεί.

Σχετικά με άλλες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που αφορούν στα νοσοκομεία, επισήμανε ότι δεν προστίθεται προσωπικό, απλά παρατείνονται συμβάσεις που λήγουν, την ώρα που τα κενά στις δημόσιες δομές είναι τεράστια.

Κάλεσε τον λαό να κάνει την Υγεία κριτήριο ψήφου και να ενισχύσει στις εκλογές το ΚΚΕ, για να ενισχυθούν οι αγώνες για δημόσια, δωρεάν, καθολική και σύγχρονη παροχή Υγείας για όλο τον λαό.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην τροπολογία που έχει καταθέσει το ΚΚΕ και αφορά στην άρση του αποκλεισμού των μαθητών Β’ και Γ’ Λυκείου από τον έλεγχο για μαθησιακές δυσκολιών από τα ΚΕΔΑΣΥ. Πρόκειται για ένα αίτημα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών και κάλεσε την κυβέρνηση να την αποδεχτεί και τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ