ΝΕΑ ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση – καταγγελία της ΕΙΝΚΥΛ που κάνει λόγο για επισφαλή και επικίνδυνη εφημερία

Το χρονικό ενός προαναγγελθεντος θανάτου. Σήμερα 6/6/2023 ο αξονικός τομογράφος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας τέθηκε εκτός λειτουργίας εξαιτίας νέας βλάβης. Η ΕΙΝΚΥΛ επανειλημμένα έχει τονίσει τον κίνδυνο εξαιτίας της υπέρβασης του ορίου ζωής του αξονικού και την απουσία ανταλλακτικών στην αγορά.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης περί της οριστικής λύσης του θέματος μέχρι το τέλος Μαρτίου βρισκόμαστε σήμερα με μια νέα βλάβη του αξονικού σε ημέρα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου καθιστώντας την εφημερία επισφαλή και επικίνδυνη.

Τα τροχαία ατυχήματα έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα και η μεταφορά βαρειά τραυματισμένων ασθενών για διενέργεια αξονικής τομογραφίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι ευνόητο ότι εγκυμονεί πάρα πολλούς κινδύνους για τους ασθενείς. Δε θέλουμε καν να σκεφτούμε τι θα γινόταν αν ο αξονικός τομογράφος ήταν εκτός λειτουργίας την ημέρα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο συνεχής εμπαιγμός και η συστηματική αδιαφορία των διοικούντων για το μείζον θέμα της αντικατάστασης του παλαιωμένου αξονικού θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών της Λάρισας και καθιστά το ιατρικό έργο δύσκολο και επισφαλές. Δυστυχώς για άλλη μια φορά είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιοποιήσουμε γεγονότα που δεν τιμούν το νοσοκομείο μας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ