ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ π. ΑΝΤΩΝΙΟ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για το βαρύτατο κακούργημα της «κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση» σε βάρος του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο ιερωμένος κατηγορείται για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός 19χρονου πρώην τρόφιμου της Κιβωτού και ενός 15χρονου που φιλοξενείται ακόμη σε δομή της οργάνωσης. Οι ασελγείς πράξεις φέρεται να έλαβαν χώρα από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022.

Η δικογραφία που αφορά στην κακουργηματική κατηγορία διαβιβάστηκε ήδη στην ανάκριση, όπου θα παραπεμφθεί ο ίδιος για να απολογηθεί το επόμενο διάστημα.

Σε βάρος του ιδρυτή της Οργάνωσης ασκήθηκε ποινική δίωξη και για σειρά πλημμελημάτων, δηλαδή για ηθική αυτουργία σε:

Βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή
Επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή
Απλή σωματική βλάβη κατά συρροή
Απειλή σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή
Έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή

Από την προκαταρκτική εξέταση, ωστόσο, που διενήργησαν οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων προέκυψαν ενδείξεις κι άλλων αξιόποινων πράξεων, μη συναφών με τις παραπάνω, που αφορούν άλλα πρόσωπα-είτε τρόφιμους σε δομές της οργάνωσης, είτε εργαζόμενους σε αυτή. Κατόπιν αυτού εξήχθησαν αντίγραφα της δικογραφίας, τα οποία αποστέλλονται στις Εισαγγελίες Πειραιά και Χίου για τις δικές τους ενέργειες.

Διώξεις σε ακόμη επτά πρώην εργαζόμενους της Κιβωτού

Η Εισαγγελία Αθηνών, σύμφωνα με την ΕΡΤ, άσκησε επίσης δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε 7 πρώην εργαζόμενους στην Οργάνωση, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή (αφορά σε έναν παιδαγωγό σε δομή της επαρχίας).

Το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στις πλημμεληματικές κατηγορίες διαχωρίστηκε λόγω κινδύνου παραγραφής, επειδή οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022.

Η δίκη αυτή θα εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και αναμένεται να προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ