ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Κώστας Καραμπάτσας, επανεξελέγη στις αρχαιρεσίες της 2ας Απριλίου, για τρίτη συνεχόμενη διετή θητεία στο κεντρικό Δ.Σ. του ιστορικού επιστημονικού σωματείου.

Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη επίδοση με ιδιαίτερη σημασία για τα δρώμενα στη μαθηματική κοινότητα της χώρας και με ευρύτερες επιδράσεις στην περιοχή μας. Κι αυτό γιατί ο κ. Καραμπάτσας είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Θεσσαλίας στην κεντρική διοίκηση της ΕΜΕ, ενός φορέα που υπηρετεί με συνέπεια και πανελλήνια αναγνώριση επί 105 χρόνια την ανάπτυξη της μαθηματικής παιδείας στη χώρα και τη σύνδεση των μαθηματικών με την κοινωνία και τη ζωή.

Σε σχετική δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΕΜΕ Λάρισας αναφέρει:

«Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου σε όλη τη χώρα για την επιβράβευση της εμπιστοσύνης τους στο έργο μου. Οι πιο πολλές όμως από καρδιάς ευχαριστίες και η βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου απευθύνονται στους μαθηματικούς του Νομού μας, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενεργούς και συνοδοιπόρους στην τοπική ΕΜΕ, αλλά και συνταξιούχους, σεβαστές προσωπικότητες του τόπου μας όλοι τους.

Η εκλογή μου για τρίτη συνεχόμενη φορά είναι τιμή και αναγνώριση των δικών τους συλλογικών προσπαθειών που καταξίωσαν τη Λάρισα ως έναν καθοριστικό πυλώνα της μαθηματικής παιδείας στη χώρα. Και αποτελεί η τιμή αυτή ταυτόχρονα και ευθύνη, να συνεχίσουμε όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, όλοι μαζί με αγάπη για την επιστήμη μας και τον αναβαθμισμένο ρόλο της στην κοινωνία της γνώσης, της ανθρώπινης και τεχνητής νοημοσύνης και της καινοτομίας. Με διαρκή στήριξη σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς σε επαφή με τον σύγχρονο κόσμο και τις ανάγκες του και με πολλές και σημαντικές προκλήσεις μπροστά μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ