ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΕΤΙΝΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Την Παρασκευή 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου, σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, η δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία για τη φετινή σχολική χρονιά. Η Τράπεζα Αίματος του ΕΠΑΛ Τυρνάβου που λειτουργεί από το 2009. Η Διεύθυνση, Νούλα Ελένη και οι υπεύθυνοι αιμοδοσίας του σχολείου, Ζυγούρης Κώστας και Σακατζής Δημήτρης, ευχαριστούν θερμά την ομάδα αιμοδοσίας του Γ.Ν.Λ, Βασιλούδη Μαίρη (γιατρό), Κορακάκη Δέσποινα (γιατρό), Αθανασιάδου Γεωργία (νοσηλεύτρια), Μαχάτου Στέλλα (νοσηλεύτρια), Παπαδημητρίου Ραφαέλα (επισκέπτρια υγείας) και τον Τσόλα Δημήτρη (διασώστη του ΕΚΑΒ).

Επίσης ευχαριστούν και συγχαίρουν τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους αποφοίτους του σχολείου και τους πολίτες του Τυρνάβου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και με την συμμετοχή τους πρόσθεσαν 42 φιάλες αίματος στον κοινό αγώνα που κάνουν όλοι οι εθελοντές αιμοδότες για να μειώσουν τις υπαρκτές, δυστυχώς, ελλείψεις.

Δεν ήταν όμως μόνο οι φιάλες που συγκεντρώθηκαν, ήταν η θέληση για συμμετοχή και η καθολική ευαισθητοποίηση των μαθητών στον ευαίσθητο τομέα της προσφοράς αίματος. Είναι η αίσθηση ότι αρχίζει πλέον να δημιουργείται μία κουλτούρα προσφοράς και αλληλεγγύης στο σχολείο. Οι μαθητές το νιώθουν δικό τους.

Βαθιά μας πεποίθηση είναι ότι το σχολείο πρέπει να προσφέρει πολλαπλά βιώματα συμμετοχής σε θέματα που προάγουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και την οδηγούν από την ατομικότητα στη συλλογικότητα. Βιώματα που λειτουργούν ως κίνητρο υιοθέτησης νέων στάσεων και συμπεριφορών.

Οι μαθητές μας είναι οι αυριανοί μας συμπολίτες και ως τέτοιους πρέπει να τους βλέπουμε. Έτσι το σχολείο ανοίγεται στην κοινωνία, της δείχνει ότι υπάρχει ένα καλύτερο μέλλον και γίνεται πραγματικά ωραίο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ