ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΤΕΧΝΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ

Ανακοίνωση του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου χαιρετίζει συναδέλφους καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς και μαθητές που όλο αυτό το διάστημα μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη αντλούν έμπνευση για τις δημιουργίες τους από την μαζική δράση που ανέπτυξε ο λαός μας, οι νέες και οι νέοι για να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες, για να βγούνε οι ανθρώπινες ανάγκες στο προσκήνιο.

Πρώτα ήταν οι καθηγητές και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας που με τα τραγούδια του Μάνου Λοϊζου μέσα από την συναυλία τους λίγες μέρες μετά την τραγωδία έστειλαν μήνυμα αγώνα. Στην συνέχεια την σκυτάλη πείρε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών από 5/μελή-15/μελή της πόλης που μαζί με το Παράρτημά μας και την στήριξη αρκετών φορέων οργάνωσε συναυλία με την συμμετοχή δεκάδων νέων δημιουργών τραγουδώντας δυνατά, φωνάζοντας μέσα από ποιήματα και συνθήματα πως «ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΡΓΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΖΩΗ!».

Χτες σε μια μοναδική παραγωγή στα πλαίσια των ετήσιων παραστάσεων της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου το κοινό της πόλης είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει το σκηνικό αποτύπωμα της απαιτητικής και συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλουν μαθήτριες και μαθητές υπό τη συνεχή καθοδήγηση και υποστήριξη των δασκάλων τους στη διάρκεια του διδακτικού έτους. Η παράσταση είχε αναφορά στην Άνοιξη ενώ στο φινάλε την χορογραφία των μαθητών πλαισίωναν προβολές κινητοποιήσεων, απεργιών, αγροτικών μπλόκων, φριχτές σκηνές καταστολής αλλά και ευρηματικά στιγμιότυπα έκφρασης του οργανωμένου αγώνα γύρω από το μήνυμα το «Το πάμε και όπου βγει δεν βγάζει πουθενά!»

Από την σκοπιά που περιγράψαμε πιο πάνω θεωρούμε επίσης σημαντικό πως με αφορμή την συμπλήρωση του 40ημερου από το έγκλημα των Τεμπών πραγματοποιείται σήμερα στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης συναυλία της Χορωδίας του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών που οργανώνουν τα Σωματεία των Σιδηροδρομικών με το έργο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ των Ρίτσου – Θεοδωράκη.

Θέλουμε να εκφράσουμε δημόσια τα θερμά μας συγχαρητήρια στους συντελεστές των αξιόλογων αυτών προσπάθειών.

Είναι μόνο ένα δείγμα από στιγμές που η τέχνη συναντά τον οργανωμένο αγώνα! Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα τραγουδιών, ποιημάτων, εικαστικών έργων, παραστάσεων σε όλη την χώρα, στην περιοχή μας, στην πόλη μας που μέσα στο γενικό «σκοτάδι» φωτίζουν το δρόμο και την προοπτική.

Εμείς από την δική μας μεριά δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις να γενικευτούν αυτές οι «καλλιτεχνικές εκρήξεις» που εκφράζουν ειλικρινά συναισθήματα αλλά και μια οργή που διοχετεύεται σε γνήσια αγωνιστική διάθεση.

Δηλώνουμε πως βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε σταθερά με αισιοδοξία, με συγκίνηση στο πλευρό μιας γενιάς που έχει ιδανικά και διεκδικεί πολύμορφα να «…σταθεί στα πόδια της μετά από τόσα χτυπήματα»!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ