Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: «ΆΔΕΙΟ» ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΣΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ;

Σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την πληρωμή των εξαγγελθεισών ενισχύσεων σε μήλα και κάστανα εγείρει με δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης με αφορμή την αδυναμία εκταμίευσης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που διαπιστώθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Όπως εξηγεί ο κ. Κόκκαλης «σε «φιάσκο» φαίνεται πως εξελίσσεται η πληρωμή των «πολεμοενισχύσεων» για μήλα και κάστανα καθώς η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να τις πληρώσει από το «άδειο» για τον αγροδιατροφικό τομέα Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)!

Την Πέμπτη 6 Απριλίου που ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ για να προβούν στην εκτέλεση της εντολής πληρωμής, διαπιστώθηκε η αδυναμία εκταμίευσης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς τον Οργανισμό των περίπου 25 εκατ. ευρώ τα οποία απαιτούνται για την ολοκλήρωση της πληρωμής.

Η αναξιοπιστία είναι πλέον κανόνας για την Κυβέρνηση και οποιαδήποτε πληρωμή των παραγωγών παραμένει επισφαλής. Το «επιτελικό» κράτος αδυνατεί να εκπληρώσει στο ελάχιστο τις υποσχέσεις του και για άλλη μια φορά λειτούργησε όπως αυτό μόνο ξέρει και μπορεί: περιφρονώντας και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των παραγωγών» καταλήγει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ