ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: “ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ”

Πραγματοποιήθηκε στο 4ο Δ.Σ. Τυρνάβου

Η Κοινωνική Σύμπραξη Λάρισας και η Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας ΑΜΚΕ, φορέας υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τυρνάβου πραγματοποίησαν με επιτυχία στις 23/03/2023 ομαδική δράση για παιδιά – ωφελούμενους ΤΕΒΑ στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου με θέμα: “Τα συναισθήματα μας”.

Η δράση είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσω της προβολής βίντεο σχετικά με την παραβατική συμπεριφορά, την δημιουργία φιλικών σχέσεων και τα συναισθήματα. Στη συνέχεια ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση καθώς και διαδραστικό κινησιολογικό παιχνίδι εκδήλωσης συναισθημάτων σε καθεμία ομάδα.

Το Ε.Π. ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών στους απόρους & περιλαμβάνει Συνοδευτικά Μέτρα τα οποία στοχεύουν στην ενεργοποίηση & κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

ΤΟ ΤΕΒΑ συμβάλλει στην ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενισχύει επίσης τη δημιουργία ευρύτερου δικτύου συνεργαζόμενων Δήμων και Φορέων.

Το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τυρνάβου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Το Παράρτημα Ρομά ως δομή αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής των πολιτών Ρομά που αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Παραρτήματος Ρομά, τηλ:2492022609, email: kentrokoinotitasromadt@gmail.com καθημερινά ώρες υποδοχής κοινού 08:00-14:00.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ