Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Τυρνάβου για τη σημερινή διευρυμένη συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΤ

Στην διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ τής ΔΕΥΑΤ Τυρνάβου την Δευτέρα 10 Απρίλη με θέμα τον Νόμο 5037/2023(ΦΕΚ 78/Α/28-3-2023),που μετονομάζει την ΡΑΕ σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, συμμετείχε και τοποθετήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής.
Δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή η Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων των ΔΕΥΑ και του αγώνα τους στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους.

Τόνισε ότι το νερό είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα στα χέρια των λίγων και ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού θα γίνει σε βάρος της υγείας του Λαού και με οικονομική αφαίμαξη των Λαϊκών οικογενειών που θα φτάσουν να πουν το νερό, νεράκι.

Κατήγγειλε επίσης τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που από το 2001 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ το νερό εισάχθηκε στο ναό του τζόγου, το Χρηματιστήριο. Όπως και επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ το 2016 πού το νερό εισήχθη στο Υπερταμείο αναδεικνύοντας έτσι ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αντιμετώπισαν το νερό ως εμπόρευμα στρώνοντας τον δρόμο στην σημερινή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να φέρει νόμο που ουσιαστικά ιδιωτικοποιεί το Νερό.

Είναι ο Νόμος της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων που βάζει από την πόρτα τους Επιχειρηματικούς ομίλους στην διαχείριση του Νερού και των Αποβλήτων με βάση το κέρδος τους.

Η νομοθέτηση και η εφαρμογή του Νόμου είναι σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αποκάλυψε επίσης οτι η επίσπευση της υλοποίησης των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει σχέση και με το ΕΣΠΑ 2021 -2027 που χρηματοδοτεί τους επιχειρηματικούς ομίλους να επενδύσουν στην διαχείριση των Υδάτων και των Αποβλήτων.

Κάτω από την πίεση και την επιμονή του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Δήμαρχος Τυρνάβου αναγκάστηκε να αποκαλυφθεί και να δηλώσει οτι είναι υπέρ του Νόμου της Ν.Δ που φέρνει την Ρυθμιστική Αρχή και στο Νερό.

Καλούμε τον λαό του Τυρνάβου να μην δεχθεί το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης του νερού και να αγωνιστεί συλλογικά μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς για την ζωή του.
Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ