12.5 – 13.5 € ΤΟ ΚΙΛΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι θα κυμανθούν και φέτος οι τιμές των ελληνικών αμνοεριφίων στα κρεοπωλεία της Λάρισας με το αρνί να ξεκινά από 12,5 € και το κατσίκι από 13 € το κιλό.

ΟΠως εξηγεί ο πρόεδρος της συντεχνίας κρεοπωλών Ευάγγελος Ρίζος τα αμνοερίφια που πωλούνται σε αυτές τις τιμές είναι σφαγμένα αυτήν την εβδομάδα και κατά συνέπεια ο καταναλωτής είναι σίγουρος ότι θα φάει φρέσκο κρέας, είναι πιστοποιημένα ελληνικά σφάγια και το κυριότερο είναι άριστης ποιότητας και σε ιδανικό βέρος, με κατάλληλη μορφολογία και λίπος ώστε να μπορεί να μπει στη σούβλα.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές ότι όταν απευθύνονται στον κρεοπώλη τους δεν ψωνίζουν απλά ένα κομμάτι κρέας, αλλά ψωνίζουν ένα αρνί ή κατσίκι σε ιδανικό βάρος και κατάλληλο για τη σούβλα, επισημαίνει χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι και στα κρεοπωλεία μπορεί ο καταναλωτής να βρει κατώτερης ποιότητας αμνοερίφια, με χαμηλό ή μεγάλο βάρος που δεν είναι γάλακτος και τα οποία είναι φθηνά και σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι το ίδιο με τα ποιοτικά αμνοερίφια που προσφέρονται στις ακριβότερες τιμές.

Οπως εξηγεί ο κ. Ρίζος φέτος οι κτηνοτρόφοι για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα τεράστια έξοδα παραγωγής πούλησαν τα ποιοτικά – εμπορεύσιμα αμνοερίφια προς 8 – 8,5 € το κιλό και απαντώντας στις κατηγορίες του υπουργού Ανάπτυξης για αισχροκέρδεια των κτηνοτρόφων υποστήριξε ότι τα αμνοερίφια φτάνουν από 11 – 12 € το κιλό, αν υπολογιστούν το κόστος σφαγής, τα μεταφορικά, ο ΦΠΑ αλλά και η φύρα που παρατηρείται.

«Για ποια αισχροκέρδεια μιλάει ο κ. υπουργός, όταν στον κρεοπώλη μένει περίπου 1 – 1,5 το κιλό για να πάρει το δικό του μεροκάματο, να πληρώσει υπαλλήλους, να συντηρήσει το κατάστημα και να πληρώσει τα υπέρογκα ποσά σε ρεύμα και άλλα έξοδα”, τονίζει με νόημα ο κ. Ρίζος, επισημαίνοντας ότι δυστυχώς σήμερα η ελληνική οικογένεια έφτασε στο σημείο να έχει ανάγκη τα 10 € που ίσως θα μπορούσε να εξοικονομήσει αγοράζοντας κρέας από το καλάθι του υπουργείου Ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επαρχία του νομού οι τιμές είναι χαμηλότερες κατά 0,5 έως 1 € το κιλό.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ