Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

«Η κυβέρνηση με μεθόδευση και απόλυτη διαβλητότητα μετέτρεψε σε κωμικοτραγική διαδικασία την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης» τονίζει σε δήλωσή του, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Λαρισαίος πολιτικός, «εξ αρχής η διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης ήταν προβληματική με τις τραγελαφικές καταστάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Καταστρατηγήθηκαν το οριζόμενο από τον Ν. 4823/2021 χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας, η διαφάνεια και αντικειμενικότητα μοριοδότησης τίτλων σπουδών, πιστοποιητικών, σχετικών δικαιολογητικών αλλά και των συνεντεύξεων.

Για πρώτη φορά μάλιστα στα εκπαιδευτικά χρονικά ήταν τόσο μεγάλος ο αριθμός παραιτήσεων μελών από τα Συμβούλια Επιλογής αλλά και των εξώδικων των υποψηφίων Στελεχών της Εκπαίδευσης προς το υπουργείο Παιδείας. Ιδιαίτερα μεγάλο όμως ήταν και το πλήθος ενστάσεων των υποψηφίων, το οποίο – παρά τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία-συνοδεύτηκε από την άρνηση της Κυβέρνησης για γνωστοποίηση των αιτιολογημένων λόγων απόρριψης τους.

Αποκορύφωμα δε, υπήρξε το γεγονός ότι υποψήφιοι αυξημένων τυπικών προσόντων βαθμολογήθηκαν στην προσωπική συνέντευξη κάτω από τη βάση από μέλη των Επιτροπών Αξιολόγησης με τυπικά προσόντα πολύ λιγότερα των κρινόμενων.

Κατά τη σχεδόν δωδεκάμηνη διάρκεια των κρίσεων, οι αδιαφανείς διαδικασίες, το πρωτόγνωρο πλήθος παραιτήσεων μελών από τα Συμβούλια Επιλογής όπως και ενστάσεων των υποψηφίων Στελεχών της Εκπαίδευσης, καταδεικνύουν την μεθόδευση και την απόλυτη διαβλητότητα των διαδικασιών αξιολόγησης και επιλογής Στελεχών της Εκπαίδευσης από την Κυβέρνηση» καταλήγει ο κ. Κόκκαλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ