ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΤΕΧΝΗ – ΦΥΣΗ – ΑΝΘΡΩΠΟΣ”

Σήμερα Μ. Τρίτη 11 Απριλίου και ώρα 19:30 θα εγκαινιαστεί η ομαδική έκθεση των καθηγητών του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών με τίτλο «Τέχνη-Φύση-Άνθρωπος» στο αίθριο του πρώτου ορόφου.

Με επίκεντρο και θέμα τη φύση, τον άνθρωπο και τις σύγχρονες κοινωνικές πραγματικότητες, η έκθεση ενώνει 13 καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στη Λάρισα. Η συνύπαρξή τους εκκινεί από ένα κοινό σημείο: τη διδασκαλία τους στο Ελεύθερο Εργαστήριο Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα. Πρόκειται για καλλιτέχνες των οποίων η προσφορά —χάρη στο εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν με συνέπεια, αγάπη και ήθος—, επιβεβαιώνεται καθημερινά.

Η έκθεση αποσκοπεί να παρουσιάσει χαρακτηριστικές δημιουργίες αυτών των εικαστικών καλλιτεχνών, με έργα που αναδεικνύουν τις αξίες και τις ποιότητες της τέχνης τους, αντανακλούν την ουσιαστική σχέση και την επαφή τους με τον κόσμο, αποτελούν προβολές των εμπειριών και των ιδεών, των ψυχικών και των συγκινησιακών τους βιωμάτων. Καλλιτέχνες με διαφορετικές γραφές και αναζητήσεις, με άλλες διαδρομές και επιλογές, συμμετέχουν με ζωγραφικά έργα, με τρισδιάστατα κολάζ, με εγκαταστάσεις στον χώρο, αλλά και με κεραμικά, σε μια συλλογική εκθεσιακή πρόταση. Στις συνθέσεις τους, το δραματικό στοιχείο συμβιώνει με την ευαισθησία της απόδοσης, οι συμβολικές αναφορές με τα προσωπικά βιώματα, το φυσικό και το αστικό τοπίο με το ανθρώπινο σώμα, η κριτική ματιά με την ένταση των εκφραστικών μέσων.

Μα πάνω απ’ όλα, προβάλλεται η ικανότητα που έχουν τα ίδια τα έργα να «αφηγούνται» ιστορίες, να παραπέμπουν σε όνειρα, σε ανθρώπινες επιθυμίες και διχασμούς, να θέτουν ζητήματα υπαρξιακής τάξης, να επικοινωνούν διαχρονικά τη δύναμη των μηνυμάτων τους, να προσεγγίζουν με αμεσότητα και αλήθεια το κοινό, ενεργοποιώντας τις νοητικές και συναισθηματικές του λειτουργίες.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Μαριάννα Γκουντουβά, Γιώργος Καλαμάρας, Γιώργος Κιτσούλης, Μαρία Λαγού, Πάρης Μακρής, Αλεξάνδρα Μάντζαρη, Θάνος Μουτουσίδης, Αντώνης Παϊκος, Γιάννης Ρούπας, Θεόδωρος Σαΐτης, θεοδώρα Σαλταπίδα, Κατερίνα Σταυροθεοδώρου, Αθανάσιος Φαλιάγκας

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ