ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΑΛ

Διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησε το τμήμα “Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων” του 2ου Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Λάρισας ΔΙΕΚ, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας.

Η επίσκεψη έγινε με αφορμή το διδασκόμενο μάθημα της Μουσειολογίας. Το τμήμα συνόδευσε η εκπαιδεύτρια κ. Δήμητρα Βουλτσίδου, ιστορικός.
Οι καταρτιζόμενοι ενημερώθηκαν για τη μόνιμη έκθεση του μουσείου που περιλαμβάνει αντικείμενα από την περίοδο του ελληνοϊταλικού πολέμου, της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης (1940 – 1944), για τη γενναία και ηρωική νέα γενιά της εποχής, που συνεργάστηκε αδελφικά και συνέβαλε καθοριστικά με τον αγώνα της, δίνοντας μάχες, με στόχο την ακεραιότητα της Ελλάδας.

Εντυπωσίασε η ιστορία του μουσείου, ενός εμβληματικού κτιρίου με πολιτιστική σημασία, μέσα στο οποίο διαφυλάσσεται και αναδεικνύεται η ιστορική μνήμη του τόπου με μοναδικό τρόπο.

Ένας χώρος με πολλαπλούς συμβολισμούς, που αποτέλεσε τον τόπο φυλάκισης και βασανισμού εκατοντάδων αγωνιστών, συνανθρώπων μας που αντιστάθηκαν ενάντια στο φασισμό – ναζισμό και υπερασπίστηκαν τα πιστεύω και τα ιδανικά τους και με τη ζωή τους. Η συμβολή της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα της περιοχής της Λάρισας στον συμμαχικό αγώνα για την υπεράσπιση της πατρίδος ήταν μεγάλη.

Ήταν μια ωφέλιμη και εποικοδομητική εμπειρία για τους καταρτιζόμενους, οι οποίοι πληροφορήθηκαν και κατανόησαν παράλληλα τα θέματα γύρω από την ειδικότητά τους στη φύλαξη αρχαιολογικών χώρων.

Η παρουσίαση έγινε από τον υπεύθυνο λειτουργίας του Μουσείου Βαγγέλη Ρεμπάπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ