ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΣΤΟΝ ΑΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ, ΤΟ Δ.Σ. ΔΕΝΔΡΩΝ – ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

Το θέμα που ανέδειξε το paidis.com για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνω από τον κεντρικό αύλακα του ΤΟΕΒ Μάτι που διασχίζει τον Αμπελώνα στο πλαίσιο συμφωνίας του οργανισμού με πολυεθνική εταιρεία έφερε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης, του οποίου οι μελλοντικές πολιτικές προθέσεις συνεχίζουν να παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Ο κ. Ροντούλης , αφού τόνισε ότι το όλο θέμα διαπλέκεται και με τις Αστικές Αναπλάσεις του Αμπελώνα, ζήτησε πλήρη ενημέρωση και αντιτάχθηκε σε κάθε προοπτική τοποθέτησης φωτοβολταϊκών στον αύλακα που διέρχεται από τον αστικό ιστό του Αμπελώνα, έχοντας μάλιστα ως σύμμαχο και τον ανεξάρτητο δημοτικό Σύμβουλο κ. Μάμμο Χρήστο. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι δεν έχει ενημερωθεί για το θέμα , με αποτέλεσμα να δεχτεί πυρά και από τον κ. Τσιόπα για «την απαράδεκτη αμεριμνησία και τον εφησυχασμό που δείχνει έναντι κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν στο μέλλον του τόπου».

Στη συνέχεια, ο κ. Ροντούλης έθεσε το θέμα της Σχολικής στέγης για τους μαθητές των Δένδρων-Πλατανουλίων, καθώς οδηγούμαστε προς τη νέα σχολική χρονιά. Μάλιστα, και αυτό έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ο κ. Ροντούλης πρότεινε να διεκδικήσει ο Δήμος Τυρνάβου από το Υπουργείο Αμύνης την κυριότητα επί του Νατοϊκού Σχολείου, για να το χρησιμοποιήσει στη συνέχεια για την κάλυψη των οποίων αναγκών του. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα , πρότεινε να δημιουργηθεί, σε μελλοντικό χρόνο , στις εγκαταστάσεις του Σχολείου ένα δημόσιο ΙΕΚ Οινολογίας και Απόσταξης, καθώς οι παρακείμενες εγκαταστάσεις του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου θα ευνοούσαν την κατευόδοση μιας τέτοιας προσπάθειας.

Ο κ. Κόκουρας, από την πλευρά του , είπε ότι ο Δήμος θα φροντίσει για την ομαλότητα της νέας Σχολικής περιόδου και αποκάλυψε ότι το κόστος δημιουργίας των νέων διδακτήριων από τη ΔΕΗ έχει διογκωθεί, γεγονός που δημιουργεί επιπρόσθετες δυσκολίες.

Τέλος,  ο κ. Ροντούλης πρότεινε η δημοτική Αρχή να έρθει  σε επαφή  με τη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου,  προκειμένου να αιτηθεί,  μόνο για την περίπτωση που υπάρξουν δυσμενή καιρικά φαινόμενα, να λειτουργήσει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεδεών , έτσι ώστε  οι ενορίτες του Αγ. Γεωργίου να τελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα χωρίς να εμποδιστούν από  τις οποίες καιρικές συνθήκες . Ο κ. Κόκουρας έκανε αποδεκτή την τοποθέτηση του κ. Ροντούλη  και δεσμεύτηκε να προωθήσει την πρόταση στην Ιερά Μητρόπολη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ