ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ, ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΕΝΙΠΕΑ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΑ

«Όλα αυτά τα χρόνια η συνεργασία μας υπήρξε άριστη και αποτελεσματική. Ανταπέδωσα με σεβασμό, εκτίμηση και αγώνα την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου. Μετέφερα τη φωνή και την αγωνία σας και καταφέραμε θετικά αποτελέσματα για τον Ενιπέα, τα Φάρσαλα και τους ανθρώπους τους. Μαζί συνεχίζουμε και μετά την 21η Μαΐου».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, από το Ευύδριο Φαρσάλων, συζητώντας με κατοίκους της περιοχής, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου, τονίζοντας την ανάγκη “ο τόπος να συνεχίσει να έχει στο τιμόνι του έναν άξιο ηγέτη, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατάφερε σε εποχή αλλεπάλληλων κρίσεων να κρατήσει τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά”.

Έμπρακτη η στήριξή μας στην ύπαιθρο

Ο Χρήστος Κέλλας υπενθύμισε τις παρεμβάσεις του για τη στήριξη της επαρχίας Φαρσάλων, κάνοντας, αρχικά, αναφορά στην αντιμετώπιση προβλημάτων που ανέκυψαν από τον “Ιανό”:

«Η κυβέρνηση, αντέδρασε άμεσα και στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων απ’ την πρωτοφανή θεομηνία, απόρροια και της κλιματικής κρίσης. Προχώρησε, άμεσα, με ένα γενναίο πακέτο μέτρων ύψους 800 εκ. ευρώ, σε χρηματοδότηση έργων για αποκατάσταση υποδομών (αγροτική οδοποιία, γέφυρες) κι αποζημιώσεις σε επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, νοικοκυριά και καλλιέργειες, μέσω ΕΛΓΑ, με προκαταβολή, μάλιστα, στο 100%.

Με παρέμβασή μου, τον Οκτώβριο του 2020, στον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, προκειμένου να επιλυθούν τα όποια γραφειοκρατικά ζητήματα προέκυψαν για την καταβολή αποζημιώσεων, εγκρίθηκε η πίστωση ποσού 26 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή για τους πληγέντες παραγωγούς από τον Ιανό, με τους βαμβακοπαραγωγούς να λαμβάνουν ενίσχυση 100 ευρώ/στρ, 110 ευρώ για τον αραβόσιτο και 30 ευρώ για τη μηδική, ενώ για την αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου κατεβλήθησαν συνολικά 1.400.000 ευρώ.

Μετά από συνεργασία με τον Μάκη Βορίδη, συμφωνήσαμε και να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και λειτουργία του ΚΕΠ, στο παλιό δημαρχείο του Ενιπέα».
Στο πλευρό των δυναμικών Συνεταιρισμών
Μεγάλο μέρος της συζήτησης του Χρήστου Κέλλα με τους κατοίκους του Ευυδρίου, αφιερώθηκε στην αγροτική παραγωγή, με τον Λαρισαίο πολιτικό να σημειώνει:

«Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ. Αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, παρέχοντας ενισχύσεις σε προϊόντα που χτυπήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Καταβάλλαμε αποζημιώσεις ρεκόρ από τον ΕΛΓΑ σε πληγέντες, από την κλιματική κρίση, παραγωγούς.

Από το Ευύδριο, που ο Αγροτικός Συνεταιρισμός του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, για τη δυναμική, την εξωστρέφεια και τη στήριξη που παρέχει στα μέλη του, υπενθυμίζω τα κίνητρα που δώσαμε για τη στήριξη των συλλογικών σχημάτων κι όσων συμμετέχουν σε αυτά. Στο πλαίσιο αυτό νομοθετήσαμε να περάσουν τα περιουσιακά στοιχεία ανενεργών Συνεταιρισμών και Ενώσεων, σε δραστήριους και υγιείς Συνεταιρισμούς».

Σε εξέλιξη σημαντικά αναπτυξιακά έργα

Ο Χρήστος Κέλλας αναφέρθηκε και σε μία σειρά από αντιπλημμυρικά, αρδευτικά και υδρευτικά έργα, στην επαρχία Φαρσάλων, με στόχο την προστασία της αγροτικής παραγωγής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την ορθολογική διαχείριση του νερού, γιατί το νερό αποτελεί προϋπόθεση της αγροτικής ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε την προώθηση σημαντικών, αναπτυξιακών έργων υποδομής. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην δημοπρατηθείσα, μέσω ΣΔΙΤ, κατασκευή του φράγματος του ποταμού Ενιπέα στη Σκοπιά, με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, μετά από διαβούλευση και με αυτοδιοικητικές αρχές και βουλευτές.

Επίσης προχωρά το αρδευτικό έργο Ορφανά Καρδίτσας – Υπέρεια, ένα αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας, η κατασκευή φραγμάτων και δικτύων ύδρευσης σε Δίλοφο και Ναρθάκι, εκσυγχρονισμός των γεωτρήσεων και υπογειοποιήσεις αρδευτικών αγωγών.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κέλλας, επεσήμανε για ακόμη μια φορά την κρισιμότητα των εκλογών της 21ης Μαΐου και την αναγκαιότητα μαζικής συμμετοχής στις κάλπες, ώστε η ΝΔ να αναδειχθεί πρώτη και αυτοδύναμη, ενώ ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλες και όλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ