«ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ» ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Επίθεση στον δήμαρχο από το δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Τσικριτσή για τις ενισχύσεις

Κατά την ενημέρωση του σώματος που γίνεται ως είθισται από τον Δήμαρχο πριν συζητηθούν τα εντός ημερήσιας διάταξης θέματα.

Επεισοδιακά ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τυρνάβου την Μ. Τρίτη αφού κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που κάνει οδήμαρχος πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης δέχθηκε ομοβροντία επιθέσεων από την αντιπολίτευση για τη στάση που τήρησε στο θέμα των ενισχύσεων στους αγρότες της περιοχής από τις οποίες αποκλείεται σημαντική μερίδα αγροτών του δήμου Τυρνάβου.

Ο Δήμαρχος ξεκίνησε λέγοντας για τις ενέργειες που είχε κάνει σχετικά με τις ενισχύσεις των αγροτικών προϊόντων εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα χρήματα που θα εισπράξουν οι αγρότες.
Αυτή η τοποθέτηση σε συνάρτηση με τα όσα είχε αναφέρει ο δήμαος μετά τη συνάντηση στο υπουργείο άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου με τον Δημοτικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και Γραμματέα Αγροτικών Συλλόγων Νόμου Λάρισας.  Στέλιο Τσικριτσή να αντιδρά έντονα.

Αρχικά είπε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου βρίσκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών από την πρώτη στιγμή. Υποστήριξε ότι ο Δήμαρχος Τυρνάβου συνεχίζει την διασπαστική λογική καλώντας μόνο όσους θέλει στις συναντήσεις του και όχι τους Αγροτικούς Συλλόγους του Δήμου Τυρνάβου διότι του χαλάνε το γλυκό.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσικριτσής μίλησε για κακοστημένη φιέστα αυτή που διοργανώθηκε από τον Δήμαρχο Τυρνάβου και τους βουλευτές της ΝΔ στο Νομό Λάρισας με αρνητικό πρόσημο για τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου και κατηγόρησε των Δήμαρχο Τυρναβου για παλαιοκομματική τακτική φωτογραφιών και ξεκαθάρισε οτι και αυτά τα λίγα των ενισχύσεων πάρθηκαν με τους συνεχείς και αμείωτους αγώνες των αγροτών εδώ και πολλούς μήνες.

«Είναι ντροπή Δήμαρχε να βγάζεις ευχαριστήριο για πιο λόγο διότι τα Επιτραπέζια Σταφύλια τα Αμυγδαλα τα Κεράσια τα Δαμάσκηνα δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ.
Μήπως πανηγυρίζεις διότι δεν θα πάρουν όλο το ποσό των ενισχύσεων οι αγρότες του Δήμου Τυρνάβου για Ροδάκινα Βερίκοκα και Νεκταρίνια όπως θα το πάρουν σε άλλες περιοχές διότι η συντριπτική πλειοψηφία των ποικιλιών του Νόμου Λάρισας είναι εκτός λίστας βροχοπτώσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης;
Η είσαι χαρούμενος Δήμαρχε που μια πολύ κωστοβορα καλλιέργεια όπως το Κρυστάλλι Τυρναβου θα πάρει μόνο 150 ενώ τα Παπαγαλάκια της κυβέρνησης σου έλεγαν για αλλά πόσα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσικριτσής επισημαίνοντας ότι υπάρχει ανάρτηση που είχε κάνει ο Υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος και ευχαριστούσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης διότι δίνει με Deminimis 150 ευρώ στους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών στις ΠΕ Καβάλας, Σερρών και Κιλκίς.
Καταλήγοντας και απευθυνόμενος στον κ. Κόκουρα τον ρώτησε αν θα γίνεις πότε Δήμαρχος Τυρνάβου ή αν θα συνεχίσει να είναι Δήμαρχος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα αρχίσει να διεκδικεί για τον τόπο του.

«Δεν γίνεται ο αγροτικός κόσμος να περιμένει να ταΐσει την οικογένεια του από αυτήν την ενίσχυση αφού δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από την παραγωγή του και εσύ να πανηγυρίζεις στις φώτο» κατέληξε ο κ. Τσικριτσής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ